Tuhle rýži budete milovat. Je naprosto báječná a díky restovanému tofu chutná zase úplně jinak než ostatní rýžové pokrmy dosud.
Suroviny:
Zlatá rýže
1 hrnek neloupané rýže (já používám dlouhozrnnou natural)
1 cibule
lžička oleje
1 mrkev
hrst růžiček brokolice
hrst mraženého hrášku
1/2 lžičky šafránu
2 lžíce shoyu
sůl
hrst nasekaných cibulových natí
Restované tofu
lžička oleje
1 cibule
1 balení pevného tofu
1/4 lžičky kurkumy
2 lžíce lahůdkového droždí
Postup:
Orestujeme cibuli a šafrán na lžičce oleje. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a ještě 5 minut restujeme. Přidáme hrnek propláchnuté rýže a dva hrnky vody. Osolíme. Vaříme 35 minut. Poté přidáme brokolici a ještě 10 minut vaříme. Nemícháme. Po 45 minutách přidáme hrášek a necháme pod pokličkou.
Na nepřilnavé pánvi orestujeme cibuli na lžičce oleje. Přidáme tofu rozmačkané vidličkou. Restujeme 5-10 minut. Posypeme kurkumou a droždím a zamícháme.
Promícháme rýži a tofu, dochutíme shoyu a přidáme cibulové natě.
Nejlepší suroviny na skvělou zlatou rýži si můžete nakoupit ZDE.
留言