Tento oběd vypadá skoro jako česká klasika. Ale je mnohem zdravější.
Suroviny:
1 cuketa
2 brambory
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 hrnek vařené cizrny
1 lžíce hořčice
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce shoyu
2 lžíce mletého lněného semínka
sůl, pepř, majoránka, mletý kmín, oregano
3 lžíce mouky
kukuřičná strouhanka
Postup:
Cuketu a brambory nastrouháme na čistou utěrku a necháme odpočinout
Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme
Cizrnu lehce podrtíme v mixéru nebo rozmačkáme mačkadlem na brambory
Namočíme lněné semínko do 4 lžic vody a dáme stranou
Z cukety a brambor vymačkáme přes utěrku vodu
Vše smícháme dohromady včetně lahůdkového droždí, shoyu a koření
Tvoříme placičky, které lehce obalujeme v kukuřičné strouhance, a rovnou klademe na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme lehce potřít olejem
Pečeme 20 minut na 165°
Nejlepší suroviny na delikátní zeleninové řízečky najdete ZDE.
Comments