top of page
Veronika

Zeleninové řízečky

Aktualizováno: 25. 3. 2021

Tento oběd vypadá skoro jako česká klasika. Ale je mnohem zdravější.


Zeleninové řízečky

Suroviny:

  • 1 cuketa

  • 2 brambory

  • 1 velká cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 hrnek vařené cizrny

  • 1 lžíce hořčice

  • 2 lžíce lahůdkového droždí

  • 2 lžíce shoyu

  • 2 lžíce mletého lněného semínka

  • sůl, pepř, majoránka, mletý kmín, oregano

  • 3 lžíce mouky

  • kukuřičná strouhanka


Postup:

  1. Cuketu a brambory nastrouháme na čistou utěrku a necháme odpočinout

  2. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme

  3. Cizrnu lehce podrtíme v mixéru nebo rozmačkáme mačkadlem na brambory

  4. Namočíme lněné semínko do 4 lžic vody a dáme stranou

  5. Z cukety a brambor vymačkáme přes utěrku vodu

  6. Vše smícháme dohromady včetně lahůdkového droždí, shoyu a koření

  7. Tvoříme placičky, které lehce obalujeme v kukuřičné strouhance, a rovnou klademe na plech vyložený pečícím papírem. Můžeme lehce potřít olejem

  8. Pečeme 20 minut na 165°



Nejlepší suroviny na delikátní zeleninové řízečky najdete ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page