top of page
Veronika

Zdravé tiramisu bez cukru a bez mléka

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Legendární dobrota, ale tentokrát bez cukru, bez mléka, s celozrnným piškotem...


Zdravé tiramisu bez cukru a bez mléka

Suroviny:

Na piškot

  • 2 a 1/4 hrnku celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky jemně mleté

  • 3/4 hrnku datlového cukru

  • 3/4 hrnku mandlové mouky

  • 2 lžičky sody

  • špetka soli


  • 1 a 1/2 hrnku mléka

  • 1 jablečná přesnídávka bez cukru (cca 150 g)

  • 3 lžíce mandlového másla (krému)

Mascarpone

  • 1 plechovka kokosového mléka

  • 3 lžíce javorového sirupu

  • 1 a 1/2 hrnku kešu

  • 1/4 hrnku vody

  • 1/2 lžičky vanilky

  • špetka soli

A ještě

  • 1 hrnek kávy (nebo špaldová káva nebo horká čokoláda)

  • kakao na posypání

Postup:

1. Smícháme všechny suché suroviny na piškot, přidáme všechny mokré a důkladně rozmícháme

2. Pečeme 35 minut na 170°, necháme vychladnout



3. Kokosové mléko vychladíme nejlépe přes noc v lednici nebo necháme alespoň 2 hodiny v mrazáku

4. Otevřeme kokosové mléko a lžící oddělíme tučnou část, kterou našleháme

5. Zbytek mléka smícháme s kešu, vodou, vanilkou a solí a rozmixujeme na jemný krém. Podle potřeby přidáme trochu rostlinného mléka nebo vody



6. Krém smícháme s našlehaným kokosovým mlékem

7. Do malých mističek nebo jedné velké klademe jednotlivé vrstvy:

  • piškot

  • pokapeme kávou

  • natřeme vrstvou mascarpone

  • znovu poklademe vrstvou piškotu

  • pokapeme kávou

  • mascarpone

  • ozdobíme kakaem (nejlépe přes sítko)




Nejlepší suroviny na parádní a přitom zdravé tiramisu si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page