Děkuji mojí úžasné mamince za recept. Linecké jsou zkoušela několikrát, ale teprve tento recept mě opravdu nadchnul. První den jsou křehké a do druhého dne, po namazání marmeládou, zvláční. S těstem se velmi dobře pracuje.
Jsou bez mléka, másla, ztužených tuků… Prostě zdravé a výborné.
Suroviny (na cca 70 ks (35 ks po slepení) – dle velikosti vykrajovátka):
1/2 hrnku mandlové mouky (70 g)
1/2 hrnku kokosové mouky nebo jemně strouhaného kokosu (50 g)
½ hrnku špaldové celozrnné mouky (85 g)
1 lžička vanilky
½ lžičky sody
6 lžic medu nebo javorového sirupu
4 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce olivového oleje
Postup:
V misce smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, špaldovou mouku, vanilku a sodu
Uprostřed uděláme důlek a do něho dáme med, citrónovou šťávu a olej
Pomalu smícháme suroviny uprostřed a postupně přimícháme vše ostatní
Přes igelitový sáček rozvalujeme tenké těsto cca 3 mm tenké. Vykrájíme libovolné tvary (polovinu tvarů s dírkou uprostřed)
Pečeme na 150°, dokud nezačnou lehce zlátnout. Kolem 10 minut
Slepujeme marmeládou a nesníme vše najednou 😊
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments