top of page
Veronika

Zapečené sezónní ovoce – naprosto dokonalé

Právě jsme s mým zlatíčkem „zbouchli“ celou zapékací misku a celou dobu si mlaskali, jak je to dobré. Nejlepší na světe. Nebe v puse.


Navíc je to velmi snadné a zdravé. Perfektní kombinace.


Zapečené sezónní ovoce – naprosto dokonalé

Zapékali jsme hodně zralé broskve a přidali k nim ostružiny. Ale můžete použít i jablka, meruňky, jahody, švestky… Pokud použijete nějaké kyselejší ovoce, trochu ho prosypte datlovým cukrem.


Suroviny:

  • několik broskví – tak aby pokryly celé dno vaší zapékací nádoby

  • hrst nebo víc ostružin (nebo jahod, borůvek)

  • 2 lžíce datlového cukru (nemusí být)


Na drobenku

  • jeden hrnek směsi ořechů a dvě lžíce semínek

  • 1 hrnek ovesných vloček

  • špetka vanilky

  • 2 lžíce mandlového másla

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 4 lžíce medu nebo javorového sirupu (můžete nahradit datlovou pastou pro ještě zdravější variantu)


Postup:

  1. Broskve pokrájíme a pokryjeme celé dno zapékací nádoby, přidáme ostružiny a datlový cukr

  2. Do mixéru dáme ořechy a nahrubo posekáme. Přidáme vločky, vanilku, mandlové máslo, olivový olej a med – lehce, krátce rozmixuje. Vznikne drobenka, kterou posypeme ovoce

  3. Dáme péct do trouby na 165° cca na 20 minut – máme hotovo, když drobenka lehce zezlátne

  4. Na vrch teplého crumblu můžeme dát lžíci domácí zmrzliny


Tip:

  1. Alergie na oříšky. Místo ořechů použijte semínka a vločky. Místo mandlového másla tahiny, nebo olivový olej.

  2. Vyzkoušejte také zapečené švestky, meruňky… Jablka jsou výborná v kombinaci s jahodami.

  3. V zimě můžete použit mražené ovoce.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page