Zapéct těstoviny můžete i bez vajíček. Tyhle mají bezpočet kombinací.
Suroviny:
300–400 g celozrnných těstovin
1 velká cibule
2 lžičky olivového oleje
1–2 tofu natural
1/2 lžičky soli
3 lžíce lahůdkového droždí
1/3 lžičky kurkumy
1/2 brokolice (nebo 2 hrnky mraženého hrášku)
Bezvajíčka k zapékání
300 ml rostlinného mléka
2 lžíce hrašky
2 lžíce lahůdkového droždí
2–3 stroužky česneku
Postup:
Uvaříme těstoviny podle návodu na sáčku
Cibuli orestujeme na lžíci oleje
Tofu rozmačkáme vidličkou a přidáme k orestované cibuli a ještě 2 minuty restujeme
Vypneme, přidáme sůl a lahůdkové droždí
Brokolici rozdělíme na menší růžičky, stonky pokrájíme
V zapékací nádobě promícháme těstoviny, brokolici a tofu
V hrnku rozmícháme rostlinné mléko, hrašku, lahůdkové droždí a prolisovaný česnek
Mléko s hraškou nalijeme na těstoviny a promícháme (pokud nevaříme pro děti, tak opepříme)
Zapékáme v troubě na 165 °C cca 25 minut, dokud nezačnou těstoviny na povrchu zlátnout
Tipy:
Brokolici můžete vyměnit za hrášek nebo za špenát. Ke špenátu přidejte více česneku.
Podáváme s kvašenou zeleninou nebo salátem z červené řepy - https://www.chutprirody.cz/post/salat-ze-syrove-cervene-repy - nebo domácím kimchi - https://www.chutprirody.cz/post/domaci-kimchi
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comentários