Já tomu tedy říkám „moje veganské kuře“, ale nechci tímto názvem nikoho dráždit. Prostě se vlk nažere a koza, tedy kuře, zůstane celé :-) A je to tááák dobré. Taky někdy něco uvaříte nebo prostě někde ochutnáte a chcete to jíst pořád, dokud se vám to nepřejí? Tak to mám s tímto jídlem.
Suroviny:
2 balíčky tofu (nechte okapat)
2 lžíce shoyu nebo tamari
2 lžíce lahůdkového droždí
2 lžičky mleté červené papriky nebo uzené papriky (nebo pálivé, pokud chcete)
Postup:
Nakrájejte tofu na plátky, silné asi 1 cm a pak plátky roztrhejte rukama na velikost kuřecích kousků.
Dejte do misky a přidejte shoyu, lahůdkové droždí a mletou papriku. Důkladně promíchejte a dejte péct do trouby zhruba na 20 minut při 170°.
Použijte do salátů, k těstovinám, do rýže nebo si udělejte tuto výbornou omáčku na těstoviny.
Nejlepší suroviny na ranní ovesnou kaši si můžete nakoupit ZDE.
Comments