A máme okurkovou sezónu. Takže tzatziki jsou naprostá nutnost. Pro mě jednička mezi saláty.
Suroviny:
1 okurka
Na dresink
1 hrnek kešu oříšků
cca 1 hrnek vody (dle požadované hustoty)
1 stroužek česneku (podle chuti i více)
1 lžička citrónové šťávy
Na ozdobu
1 lžička jemně pokrájeného kopru
Postup:
V nádobě na mixování smícháme vše kromě okurky a kopru a dáme stranou. Ořechy nasají vodu a změknou
Nastrouháme okurku na hrubém struhadle nebo na tenká půlkolečka
Rozmixujeme suroviny na dresink do hladkého krému
Okurku dáme do misky, přelijeme dresinkem a posypeme koprem
Tip:
Podáváme s opečeným chlebem nebo jako salát k hlavnímu jídlu.
Nejlepší suroviny na veganské kešu tzatziki si můžete pořídit ZDE.
Comments