Chtěla jsem je pojmenovat řepné, ale spousta lidí řepu nemá ráda, takže raději fazolové. A slibuji, že tam ta řepa vůbec není znát.
Suroviny:
2 lžíce mletých lněných semínek + 4 lžíce vody
2 hrnky červených fazolí
1 malá řepa
3–4 stroužky česneku
1 hrnek žampiónů (nemusí být)
1/2 hrnku vlašských ořechů
1 větší cibule
4 lžíce shoyu
2–4 lžíce lahůdkového droždí
1/2 lžičky mahá nebo mletého kmínu
sůl, pepř
1 lžička koření na barbecue nebo vašeho oblíbeného italského koření
1/2 lžičky mleté papriky
1/2–1 hrnek kukuřičné strouhanky
2–4 lžíce lahůdkového droždí
Postup:
Smícháme lněné semínko s vodou a dáme stranou
V mixéru rozsekáme vlašské ořechy. Pak přidáme fazole, řepu, žampióny, cibuli, shoyu, mahá, sůl, pepř, koření a rozmačkaný česnek a vše rozmixujeme. Pokud to mixér potřebuje, přidáme pár lžic vody
Přidáme lahůdkové droždí a kukuřičnou strouhanku a promícháme. Množství strouhanky upravíme dle potřeby, aby vzniklo těsto, ze kterého můžeme tvarovat burgery
Opékáme na pánvi na malé lžíci oleje – na této úžasné pánvi TESCOMA to jde super – nebo upečeme v troubě lehce potřené olejem
Tipy:
Podávejte v housce se zeleninou jako hamburger. Nebo s bramborovou kaší, brambory, polentovou kaší, polentovými hranolky nebo místo burgerů vytvořte malé kuličky a použijte na velký salát.
Koupila jsem si tuhle úžasnou pánev TESCOMA a jsem nadšená, neboť zcela v klidu můžu udělat i palačinku úplně bez oleje. A tyhle burgery se na ní vůbec nechytají, přitom se pekly na jedné malé lžíci rýžového oleje.
Nejlepší suroviny na skvělé fazolové burgery si můžete pořídit ZDE.
Kommentare