top of page
Veronika

Výborné cuketové bramboráčky

Za mě mnohem lepší než klasické. Mnohem lehčí. Já vím, že je většina z vás umí, přesto padl dotaz, jak je dělám. Takže tady je recept.


Cuketové bramboráčky

Suroviny:

  • 1 menší cuketa

  • 4 střední brambory

  • 2 lžíce mletého lněného semínka + 4 lžíce vody

  • 1 cibule

  • 2–3 lžíce celozrnné pšeničné/špaldové mouky

  • 4 stroužky česneku

  • 3 lžičky majoránky

  • 1 lžička soli

  • černý pepř dle chuti

Postup:

  1. Namočíme mleté lněné semínko a dáme stranou

  2. Nastrouháme brambory, cuketu, nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek, promícháme, vodu nevymačkáváme, přidáme majoránku, sůl, pepř, promícháme

  3. Přidáme semínko s vodou a mouku a promícháme

  4. Opékáme na nepřilnavé pánvi na lžičce oleje, nejlépe rýžového


Tipy:

  1. Pokud potřebujete bramboráky úplně bez oleje, dejte je péct do trouby.

  2. Nejlepší pánev, jakou jsem kdy zkusila, je tato od Tescomy. Nic se na ní nelepí, a můžete používat i kovové nádobí, pokud není ostré. Takže bramboráčky klidně tvarujte lžící. Je výborná i na palačinky, restování zeleniny…



Nejlepší suroviny na tyto výborné cuketové bramboráčky si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commenti


bottom of page