Za mě mnohem lepší než klasické. Mnohem lehčí. Já vím, že je většina z vás umí, přesto padl dotaz, jak je dělám. Takže tady je recept.
Suroviny:
1 menší cuketa
4 střední brambory
2 lžíce mletého lněného semínka + 4 lžíce vody
1 cibule
2–3 lžíce celozrnné pšeničné/špaldové mouky
4 stroužky česneku
3 lžičky majoránky
1 lžička soli
černý pepř dle chuti
Postup:
Namočíme mleté lněné semínko a dáme stranou
Nastrouháme brambory, cuketu, nakrájíme cibuli, prolisujeme česnek, promícháme, vodu nevymačkáváme, přidáme majoránku, sůl, pepř, promícháme
Přidáme semínko s vodou a mouku a promícháme
Opékáme na nepřilnavé pánvi na lžičce oleje, nejlépe rýžového
Tipy:
Pokud potřebujete bramboráky úplně bez oleje, dejte je péct do trouby.
Nejlepší pánev, jakou jsem kdy zkusila, je tato od Tescomy. Nic se na ní nelepí, a můžete používat i kovové nádobí, pokud není ostré. Takže bramboráčky klidně tvarujte lžící. Je výborná i na palačinky, restování zeleniny…
Nejlepší suroviny na tyto výborné cuketové bramboráčky si můžete pořídit ZDE.
Commenti