A protože jsou Vánoce, vykrájela jsem je do srdíček. Ale pokud spěcháte, můžete vytvořit „jen“ tvar piškot. Jsou celozrnné, jsou bez cukru, je v nich jen zdravý tuk, jsou prostě super zdravé, ale hlavně jsou super snadné a rychlé. Zaberou vám sotva 20 minut.
Suroviny:
2 hrnky celozrnné špaldové mouky
1 lžička jedlé sody
špetka soli
3/4 hrnku mandlového másla (nebo lískooříškového)
125 g hruškové přesnídávky bez cukru (nebo jablečné)
lžička vanilky
lžička skořice
3 lžíce datlového „cukru“
dle potřeby trochu rostlinného mléka nebo vody nebo trochu více přesnídávky
Postup:
1. Promícháme v míse mouku, sodu, sůl, vanilku, “cukr“ a skořici.
2. Přidáme mandlové máslo a přesnídávku, promícháme a poté zpracujeme rukama. Pokud se těsto moc drolí, přidejte trochu rostlinného mléka, vody nebo přesnídávky.
3. Těsto můžeme vyválet na cca 4 mm a vykrájet libovolné tvary nebo jen vytvořit malé kuličky a na plechu rozmáčknout do tvaru piškot.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 165° cca 8-10 minut.
5. Piškoty můžeme obalit v datlovém cukru.
Tip:
Datlový cukr vlastně není cukr, jsou to jen napařené, rozemleté a usušené datle. Takže vlastně jíte zdravé ovoce. Nic dobrého nebylo odebráno a nic špatného nebylo přidáno.
Odkdy pro děti?
Piškoty jsou vhodné pro děti, u kterých už víte, že nemají alergii na mandle.
Nejlepší suroviny na zdravé piškoty si můžete nakoupit ZDE.
Comments