top of page
Veronika

Výborné a zdravé piškoty

Aktualizováno: 21. 4. 2020

A protože jsou Vánoce, vykrájela jsem je do srdíček. Ale pokud spěcháte, můžete vytvořit „jen“ tvar piškot. Jsou celozrnné, jsou bez cukru, je v nich jen zdravý tuk, jsou prostě super zdravé, ale hlavně jsou super snadné a rychlé. Zaberou vám sotva 20 minut.


Výborné a zdravé piškoty

Suroviny:

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky

  • 1 lžička jedlé sody

  • špetka soli

  • 3/4 hrnku mandlového másla (nebo lískooříškového)

  • 125 g hruškové přesnídávky bez cukru (nebo jablečné)

  • lžička vanilky

  • lžička skořice

  • 3 lžíce datlového „cukru“

  • dle potřeby trochu rostlinného mléka nebo vody nebo trochu více přesnídávky


Postup:

1. Promícháme v míse mouku, sodu, sůl, vanilku, “cukr“ a skořici.

2. Přidáme mandlové máslo a přesnídávku, promícháme a poté zpracujeme rukama. Pokud se těsto moc drolí, přidejte trochu rostlinného mléka, vody nebo přesnídávky.

3. Těsto můžeme vyválet na cca 4 mm a vykrájet libovolné tvary nebo jen vytvořit malé kuličky a na plechu rozmáčknout do tvaru piškot.

4. Pečeme v předehřáté troubě na 165° cca 8-10 minut.

5. Piškoty můžeme obalit v datlovém cukru.


Tip:

Datlový cukr vlastně není cukr, jsou to jen napařené, rozemleté a usušené datle. Takže vlastně jíte zdravé ovoce. Nic dobrého nebylo odebráno a nic špatného nebylo přidáno.


Odkdy pro děti?

Piškoty jsou vhodné pro děti, u kterých už víte, že nemají alergii na mandle.



Nejlepší suroviny na zdravé piškoty si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page