V podstatě všechny suroviny hodíte do mixéru, rozmixujete a dáte péct do trouby. Hotovo. Protože ty nejlepší recepty jsou ty nejednoduší.
Parádně drží pohromadě. Je dobrá teplá i studená. Takže k obědu může být třeba s bramborem a večer s chlebem, hořčicí a kyselou okurkou. A samozřejmě kupou zeleniny.
A pokud nemáte rádi cizrnu, vyměňte ji za fazole nebo čočku. Stále bude výborná.
Suroviny:
220 g uvařené cizrny (2 hrnky)
40 g neuvařené červené quinoy (1/4 hrnku)
1 tofu natural
2 cibule
7 stroužků česneku
sůl, pepř
1 lžička mahá koření
1 lžička majoránky
1 lžička oregana
2 lžíce shoyu
1 lžička houbového koření
1 hrnek kukuřičné strouhanky
1 lžíce lahůdkového droždí
Postup:
Quinou propláchneme na sítku horkou vodou a dáme vařit 15 minut
Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtiny. Oloupeme česnek a stroužky překrojíme
Všechny suroviny kromě kukuřičné strouhanky a droždí dáme do mixéru a rozmixujeme
Do směsi vmícháme kukuřičnou strouhanku a lahůdkové droždí. Vytvarujeme do tvaru sekané a dáme péct do trouby na 190 °C cca 20–30 minut
Tipy:
Podáváme
teplé s pečenou zeleninou a brambory
studené s chlebem, hořčicí a okurkou
studené na salátu z okurek, rajčat, hlávkového salátu s nějakou výbornou zálivkou: https://www.chutprirody.cz/post/dresink-veganska-kysana-smetana https://www.chutprirody.cz/post/italsky-dresink https://www.chutprirody.cz/post/vyborny-vegansky-kremovy-dresink
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments