top of page
Veronika

Veganský bramborový kumpir s cizrnou

Rychlé a snadné jídlo původem z Turecka. Větší pečená brambora se obvykle plní sýrem a máslem. Pojďme si kumpir udělat zdravěji.


Brambory se v původním receptu pečou v troubě zabalené v alobalu asi hodinu. Ale můžeme použít i vařené brambory. Zvláště pokud máme nové brambory, jsou naprosto úžasné i vařené. Je to rychlejší a v létě si neohříváte kuchyň na nechtěnou teplotu.


Veganský bramborový kumpir s cizrnou

Suroviny:

  • 4 velké brambory

  • Sůl, pepř, mletý kmín nebo mahá


Náplň

  • 1 sklenička cizrny

  • 4 rajčata

  • 1 cibule (nebo jarní cibulky)

  • Pažitka (množství dle chuti)

  • Několik snítek petržele nebo petrželky

  • Sůl, pepř, oregano

  • 1 prolisovaný stroužek česneku (můžete vynechat)

  • Špetka oregana

  • 4 PL husté kešu smetany nebo 3 PL veganské majolky


Postup:

  1. Brambory pečlivě umyjeme kartáčkem. Osolíme, přidáme trochu mahá a zabalíme každou zvlášť do alobalu a pečeme v troubě asi hodinu Nebo Brambory uvaříme se solí a mahá do měkka ve vodě jako obvykle

  2. Mezitím cizrnu ze skleničky důkladně propláchneme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme pokrájená rajčata, jemně nakrájenou cibuli, pažitku, prolisovaný česnek, sůl, pepř, oregano a smetanu (majolku) a důkladně promícháme

  3. Hotové brambory rozřízneme podélně, naplníme směsí a ozdobíme pokrájenou petrželkou


Tipy:

  1. Přidejte do náplně 2 lžíce uvařené quinoy a získáte nutričně mnohem bohatší jídlo.

  2. Můžete použít olivy nebo na kolečka nakrájenou malou kyselou okurku na ozdobu.



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page