top of page
Veronika

Veganská ricotta

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Jestli potřebujete nějakou změnu, co namazat na chleba nebo rohlík, zkuste tuhle veganskou ricottu. Zbožňují ji i moje rozmlsaná malá zlatíčka.


Veganská ricotta

Pokud jste už dělali cibulový koláč, tak ji znáte. Jen vás možná nenapadlo, že bude výborná i takhle, na čerstvý rohlík nebo chleba.


Suroviny:

  • 1/2 hrnku loupaných mandlí (lze nahradit kešu ořechy)

  • 1/2 tofu (cca 90 g)

  • 2 vrchovaté lžíce lahůdkového droždí

  • 3 lžíce citrónové šťávy

  • 1/2 lžičky soli

  • 1 lžička oregana

  • 1 malý stroužek česneku

  • 5 lžic vody (podle požadované hustoty)


Postup:

  1. Rozmixujeme nejdřív mandle na mouku – pozor nepřemixovat na máslo

  2. Přidáme všechny ostatní suroviny a rozmixujeme. Podle potřeby přidáme lžíci nebo dvě vody, dle požadované hustoty


Tipy:

  • Podávejte: - s domácími rohlíky - s chlebem - jako dip pro zeleninu, syrovou i pečenou - jako „bešamelovou“ vrstvu do lasagní



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page