Jestli potřebujete nějakou změnu, co namazat na chleba nebo rohlík, zkuste tuhle veganskou ricottu. Zbožňují ji i moje rozmlsaná malá zlatíčka.
Pokud jste už dělali cibulový koláč, tak ji znáte. Jen vás možná nenapadlo, že bude výborná i takhle, na čerstvý rohlík nebo chleba.
Suroviny:
1/2 hrnku loupaných mandlí (lze nahradit kešu ořechy)
1/2 tofu (cca 90 g)
2 vrchovaté lžíce lahůdkového droždí
3 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžičky soli
1 lžička oregana
1 malý stroužek česneku
5 lžic vody (podle požadované hustoty)
Postup:
Rozmixujeme nejdřív mandle na mouku – pozor nepřemixovat na máslo
Přidáme všechny ostatní suroviny a rozmixujeme. Podle potřeby přidáme lžíci nebo dvě vody, dle požadované hustoty
Tipy:
Podávejte: - s domácími rohlíky - s chlebem - jako dip pro zeleninu, syrovou i pečenou - jako „bešamelovou“ vrstvu do lasagní
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments