top of page
Veronika

Úžasné bezmasové koule

Tohle jsou úplně neuvěřitelné bezmasové koule, a přitom vznikly úplně náhodně a suroviny vás možná překvapí, ale ta chuť a konzistence je naprosto dokonalá.


Úžasné bezmasové koule

Suroviny:

  • 250 celozrnných pšeničných těstovin (váženo v suchém stavu)

  • 400 g červených nebo černých uvařených fazolí

  • 60 g sušených rajčat

  • ½–1 lžička chilli (vynechte, pokud vaříte pro děti)

  • 5 lžic shoyu nebo tamari omáčky

  • 2 lžičky barbecue koření

  • sůl – pokud není v barbecue koření

  • pepř

  • ¼ hrnečku vody


  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 velká cibule

  • 4–5 stroužků česneku


  • 1 lžíce olivového oleje


Postup:

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obale

  2. Cibuli a česnek nakrájíme a dáme restovat na lžíci oleje

  3. Zatím dáme do mixéru fazole, rajčata, chilli, shoyu, koření, sůl, pepř a vodu

  4. Uvařené těstoviny přidáme do mixéru a směs rozmixujeme (podle potřeby můžeme přidat trochu vody, aby to mixér zvládnul)

  5. Ke směsi přidáme orestovanou cibulku s česnekem

  6. Směs ochutnáme, jestli je dost slaná a kořeněná

  7. Tvoříme koule o velikosti ikeáckých koulí a dáme opékat na nepřilnavou pánev na lžíci oleje rozpáleného na střední teplotu. Několikrát otočíme, aby zezlátly z několika stran


Tipy:

  • Podáváme s bramborami, bramborovou kaší, polentovou kaší, na salátu, na špagetách, na talířku s pokrájenou zeleninou…



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page