top of page
Veronika

Texaský bramborový salát

Je výborný hlavně, pokud použijete nové brambory a čerstvé bylinky. Když do něj přidáte cizrnu a quinou, je z něho rázem perfektní jídlo, které dodá kompletní živiny. Pan doktor Greger by se z takové večeře nebo obědu zaradoval.


Texaský bramborový salát

Suroviny (4 porce):

  • 900 g malých nových brambor

  • 2 stonky řapíkatého celeru

  • 1 červená paprika

  • 3–4 jarní cibulky

  • 9 malých kyselých okurek

  • 3 lžíce kaparů (nemusí být)

  • 200 g uvařené cizrny (lehce rozmačkané vidličkou)

  • 4 lžíce červené quinoy (suchý stav)

  • 10 g čerstvého kopru

  • 10 g čerstvé hladkolisté petržele

  • sůl, pepř

  • 100 g kvalitní veganské majonézy nebo doma vyrobené majonézy či kešu dresinku


Postup:

  1. Brambory řádně očistíme kartáčkem a dáme vařit do vody s trochou soli a kmínu na 20 minut

  2. Quinou propláchneme horkou vodou a dáme vařit na 25 minut

  3. Pokrájíme celer, papriku, cibulky, okurky, kopr a petržel a smícháme v misce

  4. Cizrnu lehce pomačkáme vidličkou a přidáme k zelenině

  5. Uvařené brambory necháme vychladnout a rozkrájíme na čtvrtiny nebo na osminky a přidáme k zelenině

  6. Přidáme quinou, sůl, pepř a majonézu a promícháme. Na talíři ozdobíme petrželí


Tip:


Domácí krémový dresink místo majonézy

  • ½ hrnku kešu oříšků

  • ¾ hrnku vody

  • šťáva z jednoho citronu

  • lžička hořčice

  • sůl


Postup:

  1. Vše společně důkladně rozmixujeme



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page