Tohle je jedno z top jídel mých dětí. Jednoduché, chutné a zároveň perfektní kombinace celozrnné obilniny, luštěniny, zeleniny a ještě úžasná léčivá kurkuma.
Suroviny:
celozrnné těstoviny dle vašeho výběru (tady těstoviny M&S)
2 cibule
1 lžíce olivového oleje
1 tofu natural (Lunter má nejvíce vápníku)
4 lžíce lahůdkového droždí (Country Life)
1/2 lžičky kurkumy
černá sůl (doporučuji natur Jihlava)
2 hrnky mraženého hrášku
pepř dle chuti
Postup:
Dáme vařit těstoviny dle návodu na sáčku
Na lžíci oleje restujeme jemně pokrájenou cibuli do lehce zlaté barvy
Tofu rozmačkáme vidličkou a přidáme k cibuli a 1 minutu mícháme do prohřátí
Přidáme lahůdkové droždí, černou sůl, kurkumu a promícháme
Přidáme hrášek, promícháme a vypneme
Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a lehce posypeme mletým lněným semínkem a opepříme
Tip:
Místo hrášku lze použít i jiná zelenina, třeba brokolice. Blanšírovaná.
Jak na perfektní brokolici
Růžičky brokolice vhodíme do vroucí vody nebo na pařáček a vaříme cca 4 minuty
Mezitím si do velké mísy nebo hrnce připravíme ledovou vodu, nejlépe s ledem, ale nemusí být
Po 4 minutách brokolici prudce zchladíme v ledové vodě. Jen na pár vteřin – některé vitamíny jsou ve vodě rozpustné ;-)
Brokolice zůstane krásně zelená a perfektní na skus
Nejlepší suroviny na tyto bezvadné těstoviny s bezvajíčky a hráškem si můžete pořídit ZDE.
dnes jsem zkusila uvařit toto velice jednoduché a rychlé jídlo. Bylo uvařené za 15 minut a talíře byly vylízané za 5 minut. Dětem velice chutnalo a to i mé starší dceři, která má s tofu veliký problém, díky černé soli, která chutná jako vajíčka, byla naprosto nadšená.