top of page
Veronika

Těstoviny s bezvajíčky a hráškem

Tohle je jedno z top jídel mých dětí. Jednoduché, chutné a zároveň perfektní kombinace celozrnné obilniny, luštěniny, zeleniny a ještě úžasná léčivá kurkuma.


Těstoviny s bezvajíčky a hráškem

Suroviny:

  • celozrnné těstoviny dle vašeho výběru (tady těstoviny M&S)

  • 2 cibule

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 tofu natural (Lunter má nejvíce vápníku)

  • 4 lžíce lahůdkového droždí (Country Life)

  • 1/2 lžičky kurkumy

  • černá sůl (doporučuji natur Jihlava)

  • 2 hrnky mraženého hrášku

  • pepř dle chuti


Postup:

  1. Dáme vařit těstoviny dle návodu na sáčku

  2. Na lžíci oleje restujeme jemně pokrájenou cibuli do lehce zlaté barvy

  3. Tofu rozmačkáme vidličkou a přidáme k cibuli a 1 minutu mícháme do prohřátí

  4. Přidáme lahůdkové droždí, černou sůl, kurkumu a promícháme

  5. Přidáme hrášek, promícháme a vypneme

  6. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou a lehce posypeme mletým lněným semínkem a opepříme

Tip:

  • Místo hrášku lze použít i jiná zelenina, třeba brokolice. Blanšírovaná.

Jak na perfektní brokolici

  1. Růžičky brokolice vhodíme do vroucí vody nebo na pařáček a vaříme cca 4 minuty

  2. Mezitím si do velké mísy nebo hrnce připravíme ledovou vodu, nejlépe s ledem, ale nemusí být

  3. Po 4 minutách brokolici prudce zchladíme v ledové vodě. Jen na pár vteřin – některé vitamíny jsou ve vodě rozpustné ;-)

  4. Brokolice zůstane krásně zelená a perfektní na skus


Nejlepší suroviny na tyto bezvadné těstoviny s bezvajíčky a hráškem si můžete pořídit ZDE.


 


1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 opmerking


p.bednarova
13 nov. 2020

dnes jsem zkusila uvařit toto velice jednoduché a rychlé jídlo. Bylo uvařené za 15 minut a talíře byly vylízané za 5 minut. Dětem velice chutnalo a to i mé starší dceři, která má s tofu veliký problém, díky černé soli, která chutná jako vajíčka, byla naprosto nadšená.

Like
bottom of page