Tyhle rohlíčky vám budou chutnat nejen na svatého Martina. U nás se po nich vždy jen zapráší.
Suroviny:
3 hrnky špaldové celozrnné mouky
1/2 kostky droždí – cca 20 g
1 lžíce medu (nebo javorového sirupu)
3 lžíce vlažného rostlinného mléka
cca 1/2 hrnku mléka
2 lžíce mandlového másla
Náplň
1 vrchovatý hrnek ořechů – například směsi vlašských a loupaných mandlí
1 lžíce medu (nebo javorového sirupu)
Postup:
Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, kam rozdrobíme droždí, které zalijeme lžící medu a 3 lžícemi vlažného mléka, a necháme vzejít kvásek – asi 10 minut
Ořechy rozsekáme v mixéru a přidáme lžíci medu
Do těsta přidáme mandlové máslo a mléko a vytvoříme těsto
Těsto rozválíme do kruhu jako pizzu a rozkrájíme na 8 dílů
Na každý dílek dáme lžíci oříškové náplně a zamotáme do rohlíčků
Necháme půl hodiny kynout v teple (nebo 20 minut v troubě ohřáté na 35°)
Lehce potřeme vlažnou vodou, ozdobíme plátky mandlí a pečeme 3 minuty na 180°, poté snížíme teplotu na 165° a pečeme dalších cca 15 minut
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments