Můžete ho spolu s listy salátu a dresinkem zamotat do celozrnné tortilly
nebo k němu udělat bramborovou kaši
nebo ho dát do salátu
nebo ho zabalit do krabičky s pokrájenou zeleninou na výlet
Suroviny:
1 cibule
5 stroužků česneku
2 hrnky vařené cizrny
sůl, pepř
1 lžička mahá koření (nebo mletý kmín)
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce shoyu
1 lžíce oregana
špetka kurkumy
cca 1/4 hrnku vody
hrst petrželky
3–5 lžic mouky
4 lžíce lahůdkového droždí
Postup:
Cibuli, česnek, cizrnu, sůl, pepř, mahá, citrónovou šťávu, shoyu, oregano, kurkumu a vodu dáme do mixéru a rozmixujeme. Směs nemusí být úplně hladká. Můžeme přidat víc vody, jestli to mixér potřebuje
Přidáme petrželku a velmi lehce rozmixujeme, aby z ní byly malé kousky, ale stále byla vidět
Přidáme mouku a lahůdkové droždí a vytvarujeme kuličky
Opečeme na pánvi nebo na lžíci oleje nebo upečeme v troubě dozlatova
Tipy:
Přestože tradiční falafel je smažený, takovému se rozhodně vyhněte.
Pokud ho chcete opékat na pánvi, použijte kvalitní nepřilnavou pánev a jen lžíci rýžového oleje.
Nejlepší suroviny na super rychlý cizrnový falafel si můžete pořídit ZDE.
Comments