top of page
Veronika

Super rychlý cizrnový falafel

Aktualizováno: 30. 3. 2021

Můžete ho spolu s listy salátu a dresinkem zamotat do celozrnné tortilly

  • nebo k němu udělat bramborovou kaši

  • nebo ho dát do salátu

  • nebo ho zabalit do krabičky s pokrájenou zeleninou na výlet


Cizrnový falafel

Suroviny:

  • 1 cibule

  • 5 stroužků česneku

  • 2 hrnky vařené cizrny

  • sůl, pepř

  • 1 lžička mahá koření (nebo mletý kmín)

  • 1 lžička citrónové šťávy

  • 1 lžíce shoyu

  • 1 lžíce oregana

  • špetka kurkumy

  • cca 1/4 hrnku vody

  • hrst petrželky

  • 3–5 lžic mouky

  • 4 lžíce lahůdkového droždí


Postup:

  1. Cibuli, česnek, cizrnu, sůl, pepř, mahá, citrónovou šťávu, shoyu, oregano, kurkumu a vodu dáme do mixéru a rozmixujeme. Směs nemusí být úplně hladká. Můžeme přidat víc vody, jestli to mixér potřebuje

  2. Přidáme petrželku a velmi lehce rozmixujeme, aby z ní byly malé kousky, ale stále byla vidět

  3. Přidáme mouku a lahůdkové droždí a vytvarujeme kuličky

  4. Opečeme na pánvi nebo na lžíci oleje nebo upečeme v troubě dozlatova

Tipy:

  1. Přestože tradiční falafel je smažený, takovému se rozhodně vyhněte.

  2. Pokud ho chcete opékat na pánvi, použijte kvalitní nepřilnavou pánev a jen lžíci rýžového oleje.



Nejlepší suroviny na super rychlý cizrnový falafel si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page