Nejrychlejší nejen chlapské jídlo, nejen na chalupu, ale i k večeři, když není síla nebo chuť vařit.
Suroviny:
1 velký hrnek (plechovka) červených fazolí (nebo jiných)
1 plechovka krájených rajčat
2 stroužky česneku (prolisovaného)
1 velká cibule
1 malá cuketa
1 malá sklenička protlaku
1 lžíce datlového sirupu
1 lžička sušeného oregana
1/2 lžičky sušeného tymiánu
sůl a pepř
(případně trochu pálivé papriky nebo kajenského pepře, pokud máte rádi pálivé a pokud není zrovna horké léto)
Postup:
Nakrájíme cibuli na tenké měsíčky a dáme restovat na lžíci olivového oleje
Cuketu nakrájíme na tenká půlkolečka a přidáme k cibuli spolu s oreganem a tymiánem a chvilku restujeme
Přidáme česnek, fazole, rajčata, protlak, sirup a povaříme cca 10 minut
Podáváme s celozrnným chlebem nebo natural rýží a posypané pažitkou nebo natí jarní cibulky
Nezapomeňte posypat lžící lněného semínka. Proč lněným semínkem – čtěte zde: https://www.chutprirody.cz/post/zazrak-jmenem-lnene-seminko
Tipy:
Zkuste také pinto fazole, které jsou skvělé do takovýchto směsí nebo do pomazánek.
Můžete namíchat několik druhů fazolí, třeba směs pinto, červených a bílých.
Do směsi se hodí i lilek, který nejdříve nakrájíme, nasolíme a nakonec necháme vypotit.
Nejlepší suroviny na nejrychlejší fazole si můžete pořídit ZDE.
Comments