top of page
Veronika

Špenátové chilli s kokosovým mlékem

Naloženo dávkou, železa, kyseliny listové, vitamíny skupiny B... Perfektně výživné kompletní jídlo, o kterém se vašemu bříšku zdá. A vašim chuťovým buňkám taky. Pojmenovala jsem ho chilli, ale udělejte ho jen tak pálivé, jak chcete. Nebo klidně vůbec.


Špenátové chilli s kokosovým mlékem

Suroviny:

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 velká červená cibule

  • 4–5 stroužků česneku – prolisovaných

  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru

  • kajenský pepř – dle chuti

  • 1 lžička mahá (nebo mletého kmínu)

  • 1 lžička červené papriky

  • ½ lžičky kurkumy

  • 1 lžička maďarského koření (nebo jiného, které vás napadá)

  • ½ lžičky soli

  • černý pepř

  • 2 lžíce rajského protlaku

  • 2 střední rajčata

  • ½ hrnku zelené čočky

  • 2 lžíce černé quinoy propláchnuté pod horkou vodou

  • ½ hrnku pokrájených zelených fazolek

  • 8 středních žampiónů

  • 1 hrnek vody

  • 1 hrnek kokosového mléka

  • 1 lžíce shoyu

  • šťáva z ½ citronu

  • 3 hrnky špenátu


Postup:

  1. Na lžíci oleje dáme restovat cibuli

  2. Oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme k cibuli

  3. Nastrouháme zázvor a přidáme k cibuli

  4. Přidáme kajenský pepř, mahá (kmín), červenou papriku, kurkumu, koření, sůl, pepř, rajčatový protlak a promícháme cca 30 vteřin, koření se musí rozvonět, ale ne připálit

  5. Přidáme pokrájená rajčata a žampiony nakrájené na osminky, promícháme

  6. Přidáme propláchnutou čočku, horkou vodou propláchnutou quinou, vodu, kokosové mléko, shoyu a šťávu z citronu

  7. Dáme na 25 minut vařit pod pokličku

  8. Odklopíme, zamícháme špenát do zavadnutí a vypneme. Dochutíme a podáváme s natural rýží nebo chlebem


Tip:

  1. Místo špenátu vyzkoušejte také kadeřávek. Má více železa i vápníku. Je to Pan Kadeřávek!



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page