Listová zelenina je nejzdravější jídlo na planetě. O tom už není pochyb. Ale venku už se ochladilo a na syrové lístečky přestává být chuť. Variantou může být výborná teplá špenátová polévka.
Suroviny:
1 cibule
1 palička česneku
lžíce oleje
1 brambora
sůl
mahá nebo mletý kmín
1 šálek vařené cizrny
dva hrnky syrového špenátu nebo dvě hrsti mraženého
lžíce lahůdkového droždí (nemusí být)
Postup:
Orestujeme cibuli a česnek na lžíci oleje. Přidáme mahá, sůl a na kostky nakrájenou bramboru. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme hrnek cizrny a 20 minut povaříme. Přidáme špenát, minutu povaříme, přidáme lžíci lahůdkového droždí a rozmixujeme. Ochutnáme, případně dosolíme. Na talíři ozdobíme smetanou z vlašských ořechů a mletým sezamovým semínkem.
Tip:
Pokud nevaříte pro malé děti, přidejte před mixováním ještě jeden až dva stroužky syrového česneku.
Nejlepší suroviny na tuto špenátovou polévku si můžete nakoupit ZDE.
Comments