Velmi snadné a téměř bez práce.
Suroviny:
lžíce olivového oleje
1 větší cibule
5 snítek šafránu
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky houbového koření (nemusí být)
1 stroužek česneku
1 hrnek rýže
2 hrnky zeleninového vývaru nebo vody
1/2 hrnku sušených hříbků
1 hrnek mraženého hrášku
1 hrnek ořechové smetany (1/4 hrnku vlašských nebo kešu ořechů + 1 hrnek vody – rozmixovat)
sůl, pepř
Parmezán z kešu ořechů
5 lžic podrcených kešu ořechů
2 lžíce lahůdkového droždí
špetka soli
špetka česnekového prášku (nemusí být)
Postup:
Orestujeme cibuli na oleji, přidáme šafrán, tymián, koření a česnek a ještě krátce orestujeme
Přidáme propláchnutou rýži, vývar a hříbky a dáme na 45 minut vařit pod pokličku na mírnou teplotu
Po 45 minutách přilijeme hrnek smetany, přisypeme hrášek a necháme minutku prohřát. Osolíme, opepříme. A můžeme posypat „parmezánem“ z kešu ořechů
Smícháme
Nejlepší suroviny na krémové rizoto s hráškem si můžete pořídit ZDE.
Comments