Moji kluci milují sladké jáhlové šišky. Ať už s mákem a datlovým sirupem nebo s jahodami, oříškovou smetanou a datlovým cukrem. Jsou velmi snadné, ale přece jen to chvilku trvá, než je „umotáte“. Ať už zvolíte jakoukoli techniku. Jenže manželovi bych se s nimi k večeři asi nezavděčila. A tak k nim dostal restovanou cibulku, marinované tofu a kvašené zelí a vypadal velmi spokojeně. Takže zkuste tak i tak a zavděčíte se všem.
Suroviny:
1 hrnek jáhel
2 a půl hrnku vody
kukuřičná krupice
Postup:
Jáhly propláchneme horkou vodou a dáme vařit v poměru 1 hrnek jáhel a 2 a půl hrnku vody po dobu 20 minut
Necháme lehce nebo úplně vychladnout
Přimícháváme krupici, dokud nejdou lehce tvarovat jáhly. (Tohle nikdy neměřím, jen tam zamíchám zhruba půl hrnku a vyzkouším, jestli lze snadno vytvarovat šišku)
Šišky vkládáme do vařící vody a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou
Tipy:
Pro děti a milovníky sladkostí posypeme mletým mákem a osladíme datlovým sirupem.
Druhá sladká varianta jsou rozmačkané jahody, ořechová smetana a datlový cukr nebo sirup.
Pro slanou variantu orestujeme cibulku, přidáme marinované tofu, promícháme s jáhlovými šiškami a ozdobíme 3 lžícemi kvašeného zelí.
Přeji vám, ať máte doma úspěch,
Veronika
Nejlepší suroviny na jednoduché jáhlové šišky si můžete nakoupit ZDE.
Comentários