top of page
Veronika

Snadné jáhlové šišky na sladko i na slano

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Moji kluci milují sladké jáhlové šišky. Ať už s mákem a datlovým sirupem nebo s jahodami, oříškovou smetanou a datlovým cukrem. Jsou velmi snadné, ale přece jen to chvilku trvá, než je „umotáte“. Ať už zvolíte jakoukoli techniku. Jenže manželovi bych se s nimi k večeři asi nezavděčila. A tak k nim dostal restovanou cibulku, marinované tofu a kvašené zelí a vypadal velmi spokojeně. Takže zkuste tak i tak a zavděčíte se všem.


Jáhlové šišky na sladko i na slano

Suroviny:

  • 1 hrnek jáhel

  • 2 a půl hrnku vody

  • kukuřičná krupice

Postup:

  1. Jáhly propláchneme horkou vodou a dáme vařit v poměru 1 hrnek jáhel a 2 a půl hrnku vody po dobu 20 minut

  2. Necháme lehce nebo úplně vychladnout

  3. Přimícháváme krupici, dokud nejdou lehce tvarovat jáhly. (Tohle nikdy neměřím, jen tam zamíchám zhruba půl hrnku a vyzkouším, jestli lze snadno vytvarovat šišku)

  4. Šišky vkládáme do vařící vody a vaříme tak dlouho, dokud nevyplavou

Tipy:

  1. Pro děti a milovníky sladkostí posypeme mletým mákem a osladíme datlovým sirupem.

  2. Druhá sladká varianta jsou rozmačkané jahody, ořechová smetana a datlový cukr nebo sirup.

  3. Pro slanou variantu orestujeme cibulku, přidáme marinované tofu, promícháme s jáhlovými šiškami a ozdobíme 3 lžícemi kvašeného zelí.


Přeji vám, ať máte doma úspěch,

Veronika


Nejlepší suroviny na jednoduché jáhlové šišky si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentários


bottom of page