Rychlá, zdravá gulášovka bez masa, přesto plná bílkovin. Zdravých bílkovin.
Suroviny:
1 velká cibule
5 stroužků česneku
1 lžička soli
1 lžička oregana
1 lžička majoránky
1/2 lžičky mahá nebo mletého kmínu
3 lžíce kečupu nebo protlaku
2 hrnky červených nebo pinto fazolí
1–1 1/3 litru vody nebo zeleninového vývaru
2–3 brambory
4 lžíce červené quinoi
Postup:
Na lžíci olivového oleje orestujeme cibuli, přidáme česnek a ještě cca 2 minuty orestujeme
Přidáme koření, promícháme a přidáme brambory nakrájené na kostičky
Zalijeme vodou a přidáme fazole a kečup
Quinou propláchneme horkou vodou, přidáme do polévky a vaříme cca 30 minut
Necelou polovinu polévky odebereme, rozmixujeme a nalijeme do polévky
Podle chuti dosolíme, opepříme a také můžeme protlačit stroužek česneku nebo lžíci shoyu
Ozdobíme petrželkou nebo mletým lněným semínkem
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments