Slané semínkové krekry
- Veronika
- 23. 10. 2022
- Minut čtení: 1
Tyhle malé krekry jsou tak výborné a křupavé. Pomůžou vám jíst více semínek, které jsou plné živin, jako je zinek, vápník, omega-3. Můžete použít kombinaci různých semínek, není třeba se přesně držet receptu.
Perfektní jako svačinka se zeleninou nebo na stůl, když přijdou přátelé…

Pokud chcete bezlepkovou variantu nebo ještě více bílkovin nebo hledáte způsob, jak do některých rodinných příslušníků nacpat nějakou luštěninu 😊, potom vyměňte špaldovou mouku za cizrnovou.
Suroviny:
1 hrnek mixu semínek (slunečnicová, dýňová, sezamová, chia…)
2 PL lahůdkového droždí
1 ČL oregana
½ ČL česnekového prášku
1/3 ČL česneku
½ ČL chilli vloček (vynechte pro děti)
½ ČL soli
2/3 hrnku špaldové celozrnné mouky (nebo cizrnové mouky)
1 PL olivového oleje
1/3 hrnku teplé vody
Postup:
Nejprve v mixéru rozsekáme větší semínka, jako jsou dýňová a slunečnicová, na menší kusy
Přidáme vše ostatní a ještě pár sekund rozmixujeme
Přidáme trochu vody nebo mouky tak, aby se těsto skoro spojilo, ale bylo spíše sušší
Rozválíme mezi 2 pečícími papíry
Pečeme na 160° cca 20-25 minut, dokud nezačnou okraje mírně zlátnout
Po vychladnutí rozlámeme na menší kusy
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments