top of page
Veronika

Sladký kroupový kuťa

Oblíbené jídlo maminky mého muže, mých dětí a moje. Sladké, jednoduché, a přitom nadupané živinami. Kuťa je tradiční jídlo polské, ukrajinské, ruské aj. kuchyně. Snad se stane tradiční i u vás. U nás už je jako doma.


Sladký kroupový kuťa

Suroviny:

  • dvě hrsti drcených vlašských ořechů

  • hrnek ječných krup

  • mletý mák

  • řepný sirob (můžete použít i datlový sirup)

Postup:

  1. Uvaříme kroupy dle návodu na obalu, obvykle kolem 30 minut

  2. Na suché pánvi orestujeme ořechy, smícháme s uvařenými kroupami

  3. Na talíři posypeme mletým mákem a polijeme sirobem

Tip:

  • Maximální denní dávka máku jsou dvě polévkové lžíce. A pro děti ještě méně, dle věku. Makové mléko není vhodná a bezpečná potravina a bohužel mák není vhodným zdrojem vápníku a nesmí se to s ním přehánět. Nejezte ho každý den. Pár zrníček na rohlících se nepočítá :-D


Nejlepší suroviny na tradičního mezinárodního kuťu si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page