top of page
Veronika

Skvělá a zdravá vajíčková pomazánka bez vajíček

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Stejně výborná jako vajíčková, ale mnohem zdravější. A velmi snadná.


Vajíčková pomazánka bez vajíček

Suroviny:

  • 1 hrnek cizrny (nebo bílých fazolí)

  • 1/2 hrnku převařené vychladlé vody

  • cca 200 g uvařených špaget

  • 4 polévkové lžíce domácí majonézy (recept na majonézu naleznete ZDE)

  • 2 lžičky hořčice

  • 1 celá jarní cibulka

  • 1 lžíce citrónové šťávy

  • pepř

  • černá sůl (voní a chutná po vajíčkách, já mám ráda tu od Natural Jihlava)


Postup:

1. Rozmixujeme cizrnu s citrónovou šťávou a převařenou vodou dohladka.

2. Špagety nakrájíme na malé kousky.

3. Cibulku nakrájejte najemno.

4. V misce smícháme cizrnu, špagety, domácí majonézu, hořčici, cibulku, šťávu z citronu, pepř a černou sůl.


Tipy:

  • Bez černé soli nebude tahle pomazánka chutnat jako vajíčková.

  • Přidejte do pomazánky hrášek a červenou a žlutou papriku a máte výborný salát.



Nejlepší suroviny na zdravou vajíčkovou pomazánku si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page