Stejně výborná jako vajíčková, ale mnohem zdravější. A velmi snadná.
Suroviny:
1 hrnek cizrny (nebo bílých fazolí)
1/2 hrnku převařené vychladlé vody
cca 200 g uvařených špaget
4 polévkové lžíce domácí majonézy (recept na majonézu naleznete ZDE)
2 lžičky hořčice
1 celá jarní cibulka
1 lžíce citrónové šťávy
pepř
černá sůl (voní a chutná po vajíčkách, já mám ráda tu od Natural Jihlava)
Postup:
1. Rozmixujeme cizrnu s citrónovou šťávou a převařenou vodou dohladka.
2. Špagety nakrájíme na malé kousky.
3. Cibulku nakrájejte najemno.
4. V misce smícháme cizrnu, špagety, domácí majonézu, hořčici, cibulku, šťávu z citronu, pepř a černou sůl.
Tipy:
Bez černé soli nebude tahle pomazánka chutnat jako vajíčková.
Přidejte do pomazánky hrášek a červenou a žlutou papriku a máte výborný salát.
Nejlepší suroviny na zdravou vajíčkovou pomazánku si můžete nakoupit ZDE.
Comments