Sezóna rybízu je tady a já mám pro vás sladkou dobrotu bez ořechů, bez tuku, bez oleje, takže velmi přátelskou k vašim plavkám. A jen jedna špinavá mísa.
Suroviny:
1 hrnek rostlinného mléka
1 větší mrkev
1 hrnek červeného rybízu
3/4 hrnku sladidla dle vašich preferencí (datlový sirup, javorový sirup, med, datlový cukr, nebo mix těchto sladidel)
1 hrnek kukuřičné mouky
1 hrnek celozrnné špaldové/pšeničné mouky
1 lžička sody
1/2 lžičky skořice
špetka vanilky
špetka soli
půlka hořké čokolády
2 lžíce rostlinného mléka
Postup:
Ve velké míse smícháme obě mouky, sodu, skořici, vanilku a sůl
Uprostřed vytvoříme důlek, do něho nastrouháme mrkev, nasypeme rybíz, nalijeme sirup a mléko. Promícháme suroviny uprostřed a pak zamícháme vše dohromady
Pečeme v zapékací nádobě cca 50 minut, dokud se těsto nelepí na špejli
Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni, vmícháme do ní 2–3 lžíce rostlinného mléka a potřeme vrch vychladlého chlebíčku. Dáme vychladit do lednice, aby čokoláda ztuhla
Nejlepší suroviny na rybízovo-mrkvový chlebíček najdete ZDE.
Comments