top of page
Veronika

Ranní ovesná kaše s jablky

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Tohle je podle mě, milovníka sladkého, perfektní podzimní a zimní snídaně, která vás hned ráno zahřeje. Kvůli této kaši se budete těšit z postele.


Ranní ovesná kaše

Suroviny (na kaši pro jednoho):

  • půl hrnku ovesných vloček

  • 1 hrnek vody

  • 1 sladké jablko

  • špetka skořice

  • 1 vrchovatá lžíce datlového „cukru“

  • 1 lžíce rozinek (nemusí být)

  • špetka mleté vanilky (nemusí být)

  • pekanové ořechy (hrubě posekané)


Postup:

Dejte vařit ovesné vločky a vodu. Nastrouhejte zatím jablíčko nahrubo. Přidejte jablko, skořici, cukr, rozinky a vanilku k vločkám. Promíchejte. Přesuňte kaši do misky a posypte ořechy.


Nezáleží na tom, jak dlouho se bude kaše vařit, jen by měla přejít varem, chutě se krásně propojí a vločky budou lépe stravitelné. Stačí přesně ta doba, než nastrouháte jablko a přidáte vše ostatní do kaše. Pekanové ořechy můžete vyměnit za vlašské, ale já tady prostě miluji ty pekanové.


Tip:

Uvařte kaše víc a dejte jí do malých skleniček s víčky do lednice. Svačina na odpoledne hotová. Nejen pro děti. Zachrání vás, když přijdete domů hladoví jako vlci, než uděláte večeři. Alespoň neskončí ve vašem břiše něco nezdravého.


Můžete také použít trochu javorového sirupu, ve skleničce to vypadá krásně.



Nejlepší suroviny na ranní ovesnou kaši si můžete nakoupit ZDE.


 


1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 Comment


zddostalova
Oct 30, 2019

Děkuji paní Veronice , zkusila jsem, výborná jídla velmi chutná

Like
bottom of page