Další super rychlá polévka, která kombinuje luštěniny, celozrnné obilniny a zeleninu. Zahřeje a nasytí, dodá spoustu živin a je opravdu moc dobrá.
Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
2 plechovky rajčat
1 lžička oregana
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky tymiánu
1 lžička shoyu
sůl, pepř
4 lžíce rajčatového protlaku
3–4 hrnky vody nebo zeleninového vývaru
cca 200 g celozrnných těstovin
3/4 hrnku vařené cizrny
Pokud chcete použít čerstvá rajčata, budete jich potřebovat cca 800 g – upečte rozkrojená 30 minut v troubě s kapkou oleje a posypané oreganem při 165°
Postup:
Na lžíci oleje orestujeme cibuli a česnek
Přidáme rajčata, bylinky, protlak, cizrnu a vodu a rozmixujeme tyčovým mixérem
Přidáme těstoviny a vaříme, dokud nejsou al dente. Pravděpodobně to bude trvat trochu déle, než mají těstoviny uvedeny na obalu, protože se nevaří ve vodě, ale v polévce
Dochutíme, na talíři můžeme ozdobit mletým lněným semínkem, veganským parmezánem a kešu smetanou
Veganský parmezán
Kešu smetana
Tipy:
Místo cizrny můžete přidat čočku, uvařit jí v polévce, loupanou 15 minut, neloupanou 30 minut a pak teprve polévku rozmixovat a přidat těstoviny.
Pokud budete péct rajčata, můžete k nim přidat cibuli a papriku a máte nachystaný základ na paprikovou pomazánku https://www.chutprirody.cz/post/cizrnova-pomazanka-s-pecenou-paprikou
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments