top of page
Veronika

Pórková polévka

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Další super rychlá a super výživná polévka.


Pórková polévka

Suroviny:

Na polévku

  • 3 pórky

  • 1 hrnek mungo fazolí

  • 1 hrnku bílé quinoi nebo ovesných vloček

  • mletý kmín nebo mahá

  • sůl

  • pepř


Na ořechovou smetanu

  • hrst vlašských ořechů


Nejen na ozdobu

  • pažitka nebo petrželka

  • mleté lněné semínko


Postup:

  1. Mungo fazole namočíme na 2-4 hodiny nebo ještě lépe přes noc.

  2. Vlašské ořechy namočíme minimálně na půl hodiny.

  3. Orestujeme nakrájený pórek, přidáme kmín nebo mahá koření a zalijeme vodou. Propláchneme quinou horkou vodou a přidáme do polévky. Propláchneme mungo a přidáme do polévky. Vaříme 25 minut.

  4. Vyměníme ořechům vodu. Použijeme jen tolik vody, aby byly téměř potopené, a rozmixujeme. Pokud je oříšková smetana moc hustá, přilijeme vodu.

  5. Rozmixujeme polévku a můžeme servírovat. Na talíři ozdobíme oříškovou smetanou, pažitkou nebo petrželkou a lžičkou mletého lněného semínka.


Proč jíst pórek?

Pórek, cibule, česnek, šalotka, pažitka a jarní cibulka obsahují látky, které bojují proti rakovině, zánětům a jsou významnými antioxidanty. Znatelně posilují imunitu a rychleji vás dostanou z chřipky nebo nachlazení. Obsahují vitamíny A, C, K, B1, B6, kyselinu listovou, hořčík, železo, draslík, fosfor a vlákninu.


Osobně nakupuji nejlepší suroviny na pórkovou polévku ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page