Další super rychlá a super výživná polévka.
Suroviny:
Na polévku
3 pórky
1 hrnek mungo fazolí
1 hrnku bílé quinoi nebo ovesných vloček
mletý kmín nebo mahá
sůl
pepř
Na ořechovou smetanu
hrst vlašských ořechů
Nejen na ozdobu
pažitka nebo petrželka
mleté lněné semínko
Postup:
Mungo fazole namočíme na 2-4 hodiny nebo ještě lépe přes noc.
Vlašské ořechy namočíme minimálně na půl hodiny.
Orestujeme nakrájený pórek, přidáme kmín nebo mahá koření a zalijeme vodou. Propláchneme quinou horkou vodou a přidáme do polévky. Propláchneme mungo a přidáme do polévky. Vaříme 25 minut.
Vyměníme ořechům vodu. Použijeme jen tolik vody, aby byly téměř potopené, a rozmixujeme. Pokud je oříšková smetana moc hustá, přilijeme vodu.
Rozmixujeme polévku a můžeme servírovat. Na talíři ozdobíme oříškovou smetanou, pažitkou nebo petrželkou a lžičkou mletého lněného semínka.
Proč jíst pórek?
Pórek, cibule, česnek, šalotka, pažitka a jarní cibulka obsahují látky, které bojují proti rakovině, zánětům a jsou významnými antioxidanty. Znatelně posilují imunitu a rychleji vás dostanou z chřipky nebo nachlazení. Obsahují vitamíny A, C, K, B1, B6, kyselinu listovou, hořčík, železo, draslík, fosfor a vlákninu.
Osobně nakupuji nejlepší suroviny na pórkovou polévku ZDE.
Comments