top of page
Veronika

Polévka minestrone

Minestrone je hustá italská polévka ze zeleniny, fazolí a těstovin. Je velmi jednoduchá a velmi variabilní. Doporučuji brát tento recept spíše jako volný návod na minestrone a použít vždycky zrovna tu zeleninu, kterou máte po ruce.


Polévka minestrone

Suroviny:

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 2 větší mrkve

  • 1 hrnek zelených fazolek – pokrájených (nebo brokolice)

  • půlka zelené cukety

  • 1 plechovka krájených rajčat

  • 2 lžíce rajčatového protlaku

  • 6 hrnků zeleninového vývaru

  • 1 lžička sušené bazalky

  • 1 lžička sušeného oregana

  • 2 lžíce lahůdkového droždí

  • 1 lžička datlového cukru

  • 1 a půl hrnku cizrny (nebo bílých fazolí)

  • 2 hrnky celozrnných těstovin

  • 1 hrnek čerstvého špenátu

  • špetka pálivé papriky – jestli nevaříte pro děti

  • 1 lžíce shoyu

  • sůl, pepř


Postup:

  1. Dáme restovat jemně pokrájenou cibuli na lžíci oleje, mezitím oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme k cibuli

  2. Přidáváme pokrájenou mrkev a promícháme

  3. Přidáme bazalku, oregano, sůl, pepř a promícháme

  4. Přidáme pokrájenou cuketu a fazolky a promícháme

  5. Přidáme krájená rajčata, rajčatový protlak, zeleninový vývar, cukr, cizrnu (fazole), těstoviny a vaříme cca 12 minut



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page