Minestrone je hustá italská polévka ze zeleniny, fazolí a těstovin. Je velmi jednoduchá a velmi variabilní. Doporučuji brát tento recept spíše jako volný návod na minestrone a použít vždycky zrovna tu zeleninu, kterou máte po ruce.
Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
2 větší mrkve
1 hrnek zelených fazolek – pokrájených (nebo brokolice)
půlka zelené cukety
1 plechovka krájených rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
6 hrnků zeleninového vývaru
1 lžička sušené bazalky
1 lžička sušeného oregana
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička datlového cukru
1 a půl hrnku cizrny (nebo bílých fazolí)
2 hrnky celozrnných těstovin
1 hrnek čerstvého špenátu
špetka pálivé papriky – jestli nevaříte pro děti
1 lžíce shoyu
sůl, pepř
Postup:
Dáme restovat jemně pokrájenou cibuli na lžíci oleje, mezitím oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme k cibuli
Přidáváme pokrájenou mrkev a promícháme
Přidáme bazalku, oregano, sůl, pepř a promícháme
Přidáme pokrájenou cuketu a fazolky a promícháme
Přidáme krájená rajčata, rajčatový protlak, zeleninový vývar, cukr, cizrnu (fazole), těstoviny a vaříme cca 12 minut
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments