Buď jako zajímavá příloha nebo jako svačinka pro děti nebo jako něco na zakousnutí na párty a oslavy. Moje děti je milují. Navíc jsou velmi variabilní.
Suroviny:
1 hrnek polenty „1 minuta“
3 hrnky vody (nebo zeleninového vývaru)
1/2 lžičky soli (pokud byl vývar bez soli)
1 lžíce lahůdkového droždí nebo lžíce shoyu
1 lžíce olivového oleje
koření nebo bylinky na pečenou zeleninu dle vašeho výběru
Postup:
Dáme vařit vodu, přidáme sůl nebo shoyu. Jakmile začne vřít, pomalu přisypáváme polentu a mícháme metličkou, mícháme jednu minutu
Polentovou kaši rozprostřeme do většího pekáčku, aby vrstva nebyla silnější než 3 cm a dáme vychladit
Vychladlou kaši potřeme lehce olejem, rozkrájíme na hranolky, můžeme posypat bylinkami a pečeme 30 minut na 165°
Tipy:
Na párty a hostiny vmícháme do cizrny pokrájené olivy, nakrájená sušená rajčata, oregano a tymián.
Můžeme také opéct na pánvi na lžíci oleje, ale nesmažíme.
Nejlepší suroviny na párty polentové hranolky si můžete pořídit ZDE.
Comments