top of page
Veronika

Polentové hranolky

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Buď jako zajímavá příloha nebo jako svačinka pro děti nebo jako něco na zakousnutí na párty a oslavy. Moje děti je milují. Navíc jsou velmi variabilní.


Polentové hranolky

Suroviny:

  • 1 hrnek polenty „1 minuta“

  • 3 hrnky vody (nebo zeleninového vývaru)

  • 1/2 lžičky soli (pokud byl vývar bez soli)

  • 1 lžíce lahůdkového droždí nebo lžíce shoyu

  • 1 lžíce olivového oleje

  • koření nebo bylinky na pečenou zeleninu dle vašeho výběru


Postup:

  1. Dáme vařit vodu, přidáme sůl nebo shoyu. Jakmile začne vřít, pomalu přisypáváme polentu a mícháme metličkou, mícháme jednu minutu

  2. Polentovou kaši rozprostřeme do většího pekáčku, aby vrstva nebyla silnější než 3 cm a dáme vychladit

  3. Vychladlou kaši potřeme lehce olejem, rozkrájíme na hranolky, můžeme posypat bylinkami a pečeme 30 minut na 165°


Tipy:

  1. Na párty a hostiny vmícháme do cizrny pokrájené olivy, nakrájená sušená rajčata, oregano a tymián.

  2. Můžeme také opéct na pánvi na lžíci oleje, ale nesmažíme.


Nejlepší suroviny na párty polentové hranolky si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page