Výborné, snadné, zdravé. Skvělá svačina nejen na výlet.
Suroviny:
Těsto
200 g celozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
cca 5 lžic olivového oleje
1/3 kostičky droždí
vlažná voda
1 lžička datlového cukru
1 malá lžička soli
Náplň
kvalitní kečup
olivy – pokrájené
žampiony nebo marinované tofu
Postup:
Uděláme důlek v mouce, kam rozdrobíme droždí. Zalijeme ho 4 lžícemi vlažné vody a posypeme cukrem. Necháme vzejít kvásek (cca 10 minut)
Přidáme olej, sůl a postupně přidáváme vodu, dokud nevznikne těsto jako na pizzu
Rozválíme těsto, snažíme se o obdélníkový tvar. Natřeme kečupem, obložíme olivami a případně žampiony nebo tofu. Plát těsta zarolujme a nakrájíme na koláčky
Pečeme ve vyhřáté troubě 3 minuty na 200 °C a poté snížíme teplotu na 165° a pečeme dalších cca 13 minut
Proč celozrnná mouka?
Protože
je plná živin – vitamínů, minerálů, vlákniny...
je lepší než bílá mouka, která neobsahuje téměř žádné živiny, podporuje v těle záněty a zabírá místo v břiše pro kvalitní potraviny, které nás chrání.
Nejlepší suroviny na báječné pizza koláčky ZDE.
Comments