top of page
Veronika

Pizza koláčky

Aktualizováno: 6. 6. 2020

Výborné, snadné, zdravé. Skvělá svačina nejen na výlet.


Pizza koláčky - báječný snack

Suroviny:

Těsto

  • 200 g celozrnné špaldové nebo pšeničné mouky

  • cca 5 lžic olivového oleje

  • 1/3 kostičky droždí

  • vlažná voda

  • 1 lžička datlového cukru

  • 1 malá lžička soli


Náplň

  • kvalitní kečup

  • olivy – pokrájené

  • žampiony nebo marinované tofu


Postup:

  1. Uděláme důlek v mouce, kam rozdrobíme droždí. Zalijeme ho 4 lžícemi vlažné vody a posypeme cukrem. Necháme vzejít kvásek (cca 10 minut)

  2. Přidáme olej, sůl a postupně přidáváme vodu, dokud nevznikne těsto jako na pizzu

  3. Rozválíme těsto, snažíme se o obdélníkový tvar. Natřeme kečupem, obložíme olivami a případně žampiony nebo tofu. Plát těsta zarolujme a nakrájíme na koláčky

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě 3 minuty na 200 °C a poté snížíme teplotu na 165° a pečeme dalších cca 13 minut

Proč celozrnná mouka?

Protože

  • je plná živin – vitamínů, minerálů, vlákniny...

  • je lepší než bílá mouka, která neobsahuje téměř žádné živiny, podporuje v těle záněty a zabírá místo v břiše pro kvalitní potraviny, které nás chrání.


Nejlepší suroviny na báječné pizza koláčky ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page