top of page
Veronika

Pikantní restovaná rýže se zelím

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Pikantní skvělá rýže plná zeleniny, rozhodně vyzkoušejte.


Pikantní restovaná rýže se zelím

Suroviny:

  • 1 1/2 hrnku natural rýže

  • 3 hrnky vody


  • 1 lžíce rýžového oleje

  • 1 cibule nakrájená na měsíčky

  • 4 stroužky česneku nakrájených na tenké plátky

  • špetka mletého zázvoru

  • špetka chilli (pokud nevaříte pro děti)

  • sůl, pepř

  • 1–2 hrnky pokrájených žampionů

  • 1 hrnek uvařené cizrny

  • 1 mrkev nakrájená na tenké proužky

  • 1 červená paprika nakrájená na proužky

  • 4 lžíce shoyu

  • 4 lžíce kečupu

  • 3 velké listy kadeřávku

  • 1 hrnek kimchi nebo kvašeného zelí


Postup:

  1. Uvaříme rýži dle návodu na sáčku, většinou 45 minut

  2. Na lžíci oleje orestujeme cibuli a česnek. Přidáme koření a promícháme

  3. Přidáme žampiony, papriku, mrkev a ještě cca 3 minuty restujeme

  4. Přidáme rýži, cizrnu, shoyu, kečup a natrhaný kadeřávek. Cca 2 minuty restujeme

  5. Vypneme ohřev a přimícháme zelí nebo kimchi

  6. Ochutnáme a podle chuti osolíme nebo opepříme

  7. Ozdobíme jarní cibulkou a sezamovým semínkem

Tipy:

  1. Místo zelí nebo kimchi můžete použít jakoukoli domácí kvašenou zeleninu

  2. Můžete přidat i další zeleninu, třeba květák, brokolici, cuketu na proužky…

  3. Opatrně se solí, kvašená zelenina je již hodně slaná



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Commentaires


bottom of page