top of page
Veronika

Pikantní papriková pomazánka s topinkou a česnekem

Sice už tady jednu paprikovou máme, ale když máme tu sezónu paprik, tak ještě jednu, jinou. Pikantní a naprosto úžasnou.


Pikantní papriková pomazánka s topinkou a česnekem

Suroviny:

  • 3–4 velké papriky (alespoň jednu červenou)

  • 1 hrnek vařené cizrny

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 velká cibule

  • 4–5 stroužků česneku

  • 4 lžíce rajského protlaku nebo vašeho domácího kečupu

  • 1 lžíce citronové šťávy

  • 1 lžička mahá

  • ½–1 lžička pálivé papriky (dle chuti)

  • 2 lžíce shoyu nebo tamari

  • sůl, pepř


Postup:

  1. Papriky rozkrájíme na 4 až 5 kousků, aby pěkně přilnuly k pánvi

  2. Kvalitní nepřilnavou pánev vytřeme olejem a položíme na ni papriky

  3. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké měsíčky

  4. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky

  5. Cibuli a česnek přidáme k paprikám a začneme příležitostně míchat, dokud se vše nezačne opékat do lehce zlaté barvy. Přidáme mahá a promícháme

  6. Přidáme papriku, promícháme a vypneme

  7. Do mixéru dáme cizrnu, opečené papriky s cibulí a česnekem, rajský protlak, citronovou šťávu, shoyu, pepř a sůl a nahrubo rozmixujeme

  8. Mažeme na topinky, které můžeme napřed natřít česnekem

  9. Posypeme lněným semínkem a čerstvou pažitkou



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page