Sice už tady jednu paprikovou máme, ale když máme tu sezónu paprik, tak ještě jednu, jinou. Pikantní a naprosto úžasnou.
Suroviny:
3–4 velké papriky (alespoň jednu červenou)
1 hrnek vařené cizrny
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
4–5 stroužků česneku
4 lžíce rajského protlaku nebo vašeho domácího kečupu
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička mahá
½–1 lžička pálivé papriky (dle chuti)
2 lžíce shoyu nebo tamari
sůl, pepř
Postup:
Papriky rozkrájíme na 4 až 5 kousků, aby pěkně přilnuly k pánvi
Kvalitní nepřilnavou pánev vytřeme olejem a položíme na ni papriky
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na tenké měsíčky
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky
Cibuli a česnek přidáme k paprikám a začneme příležitostně míchat, dokud se vše nezačne opékat do lehce zlaté barvy. Přidáme mahá a promícháme
Přidáme papriku, promícháme a vypneme
Do mixéru dáme cizrnu, opečené papriky s cibulí a česnekem, rajský protlak, citronovou šťávu, shoyu, pepř a sůl a nahrubo rozmixujeme
Mažeme na topinky, které můžeme napřed natřít česnekem
Posypeme lněným semínkem a čerstvou pažitkou
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments