top of page
Veronika

Pečené slané pirohy (vegan)

Aktualizováno: 17. 3. 2021

Mohou být slané i sladké, u nás frčí hlavně ty slané. Na svačinu nebo na výlet mohou být větší, na oslavy a večerní posezení se zase hodí spíš ty malinké.


Veganské pečené slané pirohy

Suroviny:

  • 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky

  • 1/3 kostičky droždí

  • 3/4 hrnku rostlinného mléka

  • 1 lžička datlového sirupu (nebo jiného sladidla)

  • 1 lžička soli

  • 1/4 hrnku olivového oleje

  • 3 lžičky mletých lněných semínek

Náplň

  • orestovaná cibulka

  • kvašené zelí



nebo

  • jemně pokrájené orestované žampiony s cibulkou, sůl, mletý kmín

nebo

  • jemně pokrájený tempeh a orestovaný na cibulce, česnek, lžíce pasírovaných rajčat



Postup:

  1. Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme pár lžicemi vlažného mléka a přidáme do mléka sirup. Necháme vzejít kvásek (5–15 minut)

  2. Přidáme olej, sůl a zbytek mléka a zpracujeme těsto a necháme kynout (20–60 minut)

  3. Mezitím si orestujeme cibulku a přidáme k ní kvašené zelí

  4. Těsto rozdělíme na cca 20 dílů podle toho, jak chceme velké pirohy

  5. Rozválíme na tenká kolečka (cca 0,4 cm), která naplníme zelím, přeložíme a okrájené pořádně přitlačíme k sobě

  6. Necháme ještě 10–30 minut kynout

  7. Potřeme vodou a pečeme na 180° do lehce zlaté barvy (cca 12 minut)

Tip:

  • Náplň by měla být chuťově výrazná



Nejlepší suroviny na pochoutkové slané pirohy si můžete pořídit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page