Jak si zabalit ovesnou kaši se sebou? Jednoduše touto ovesnou tyčinkou. Zabalte si k ní čerstvé ovoce a máte perfektní zdroj vlákniny, železa...
Suroviny:
1 hrnek jemných ovesných vloček
1 hrnek ovesné mouky (stačí rozmixovat ovesné vločky)
1 lžička sody
špetka soli
½ lžičky skořice
1 lžička citrónové kůry
špetka vanilky
špetka muškátového oříšku
4 lžíce čokoládových peciček
1/3 hrnku datlového cukru
2 velké hodně zralé banány
¼–1/3 hrnku rostlinného mléka
Postup:
Smícháme všechny suché suroviny: ovesné vločky, mouku, sodu, sůl, skořici, citrónovou kůru, čokoládové pecičky, vanilku a muškátový oříšek
Rozmačkáme banány a spolu s mlékem je přidáme k suché směsi
Promícháme. Podle potřeby můžeme přidat kapku mléka nebo vody, aby se těsto spojilo. Ale nemá být tekuté, spíš sušší, aby šlo lehce tvarovat
Vytvarujeme obdélníky nebo dáme do formy na tyčinky
Pečeme 10–18 minut na 165°
Tip:
Pokud chcete tyčinky sladší, přidejte 2 lžíce javorového sirupu.
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments