Super snadné a super levné. Používáme hlavně při vaření a pečení. Do ranních jídel typu kaše dáme raději mandlové mléko. A do polévky zase smetanu z vlašských ořechů.
Suroviny:
2 lžíce ovesných vloček
2 hrnky vařící vody
špetka soli (vydrží pak déle)
půl lžičky datlového cukru (nemusí být)
Postup:
Ovesné vločky zalijeme vařící vodou a necháme pár minut odstát
Přidáme sůl a cukr a důkladně rozmixujeme
Můžete přecedit přes sítko nebo přes plátno pro jemné mléko (já to nedělám)
Mléko uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici a spotřebujte do dvou až tří dnů. Nevadí, pokud se vrstvy oddělí, stačí zamíchat
Videonávod:
Nejlepší suroviny na zdravé a rychlé ovesné mléko si můžete nakoupit ZDE.
Comments