top of page
Veronika

Ovesné mléko

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Super snadné a super levné. Používáme hlavně při vaření a pečení. Do ranních jídel typu kaše dáme raději mandlové mléko. A do polévky zase smetanu z vlašských ořechů.


Ovesné mléko

Suroviny:

  • 2 lžíce ovesných vloček

  • 2 hrnky vařící vody

  • špetka soli (vydrží pak déle)

  • půl lžičky datlového cukru (nemusí být)


Postup:

  1. Ovesné vločky zalijeme vařící vodou a necháme pár minut odstát

  2. Přidáme sůl a cukr a důkladně rozmixujeme

  3. Můžete přecedit přes sítko nebo přes plátno pro jemné mléko (já to nedělám)

  4. Mléko uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici a spotřebujte do dvou až tří dnů. Nevadí, pokud se vrstvy oddělí, stačí zamíchat


Videonávod:



Nejlepší suroviny na zdravé a rychlé ovesné mléko si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page