top of page
Veronika

Opravdu lehký crumble – zdravý, veganský a rychlý

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Crumble mě učil jeden naprosto báječný šéfkuchař v Londýně. Kdyby ale teď viděl moji velmi, velmi odlehčenou verzi, tak by mu z toho asi vlály vlasy. Nejspíš by mi řekl, že to už žádný crumble není :-) Nevadí. Hlavně, když všem chutná, je zdravý a člověk po něm nepřibere ani deko.


Zdravý, rychlý, lehký crumble

Suroviny:

  • 4 jablka

  • hrst mražených jahod nebo lesního ovoce

  • 1 hrnek ovesné mouky (stačí rozsekat vločky v mixéru) nebo špaldové celozrnné mouky

  • 1 hrnek mandlové mouky

  • 1 a půl hrnku datlového cukru

  • 1 lžička vanilky

  • 1 hrnek oříškového másla


Postup:

1. Jablíčka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do zapékací misky. Smícháme s jahodami nebo lesním ovocem a několika lžícemi datlového cukru.


2. V misce smícháme obě mouky, cukr a vanilku. Pak přidáme oříškové máslo, promícháme a pak prsty rozdrobíme větší kousky oříškového másla, které se nerozmíchalo.


3. Drobenkou zasypeme ovoce a dáme péct na 165° cca 35 minut.


Tip:

Pokud na horký crumble dáte kopeček domácí zmrzliny, ochutnáte sedmé nebe.



Nejlepší suroviny na opravdu lehký crumble si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

コメント


bottom of page