top of page
Veronika

Nudlová miso polévka s cizrnou

Aktualizováno: 2. 4. 2021

Každý potřebuje někdy dobrou, domácí nudlovou polévku, obzvláště, když se cítí tak trochu „pod psa“. Mrkev, celer a hrášek jí dodají krásnou barvu, cizrna bílkoviny, bylinky chuť a všechno dohromady spoustu živin.


Nudlová miso polévka s cizrnou

Suroviny:

  • 1 lžíce olivového oleje

  • 1 cibule

  • 4 stroužky česneku

  • 5 středních mrkví, nakrájených na půlkolečka

  • 3 stonky řapíkatého celeru

  • sůl a pepř

  • 7–8 hrnků zeleninového vývaru

  • 1 ½ hrnku vařené cizrny

  • 4 snítky tymiánu

  • 1 bobkový list

  • cca 100 gramů celozrnných špaget

  • 2/3 hrnku hrášku

  • 1 lžíce tmavé miso pasty


Postup:

  1. Orestujeme cibuli na lžíci oleje (cca 4 minuty)

  2. Přidáme prolisovaný česnek, celer a mrkev a restujeme další cca 3 minuty

  3. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme cizrnu, tymián a bobkový list a 5 minut povaříme

  4. Přidáme nalámané špagety a vaříme podle návodu na těstovinách (cca 9 minut)

  5. Vypneme ohřev, odebereme naběračku vývaru do hrnečku a rozmícháme v něm miso pastu. Nalijeme zpátky do polévky. Vyndáme snítky tymiánu a bobkový list

  6. Přidáme do polévky hrášek

  7. Ochutnáme, dochutíme a podáváme



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

תגובות


bottom of page