Každý potřebuje někdy dobrou, domácí nudlovou polévku, obzvláště, když se cítí tak trochu „pod psa“. Mrkev, celer a hrášek jí dodají krásnou barvu, cizrna bílkoviny, bylinky chuť a všechno dohromady spoustu živin.
Suroviny:
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
5 středních mrkví, nakrájených na půlkolečka
3 stonky řapíkatého celeru
sůl a pepř
7–8 hrnků zeleninového vývaru
1 ½ hrnku vařené cizrny
4 snítky tymiánu
1 bobkový list
cca 100 gramů celozrnných špaget
2/3 hrnku hrášku
1 lžíce tmavé miso pasty
Postup:
Orestujeme cibuli na lžíci oleje (cca 4 minuty)
Přidáme prolisovaný česnek, celer a mrkev a restujeme další cca 3 minuty
Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, přidáme cizrnu, tymián a bobkový list a 5 minut povaříme
Přidáme nalámané špagety a vaříme podle návodu na těstovinách (cca 9 minut)
Vypneme ohřev, odebereme naběračku vývaru do hrnečku a rozmícháme v něm miso pastu. Nalijeme zpátky do polévky. Vyndáme snítky tymiánu a bobkový list
Přidáme do polévky hrášek
Ochutnáme, dochutíme a podáváme
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comentarios