top of page
Veronika

Nepečený mrkvový dort

Aktualizováno: 2. 4. 2021

Tak tady je! Nepečený mrkvový dort mých snů. 10 základních surovin a 30 minut. Zdravý a výborný.


Nepečený mrkvový dort

Suroviny:

Krém

  • 1 ¼ hrnku kešu ořechů

  • ½ hrnku tučného kokosového mléka

  • 2 lžíce citrónové šťávy

  • 4 lžíce javorového sirupu

  • špetka vanilky


Korpus

  • 2 hrnky jemně nastrouhané mrkve (cca 3 větší nebo 4 menší mrkve)

  • 2 hrnky datlí (nejlépe medjool datlí)

  • 2 ½ hrnku vlašských ořechů

  • špetka vanilky

  • 2 lžíce citrónové šťávy

  • špetka soli

  • ½ lžičky skořice

  • ¼ lžičky mletého sušeného zázvoru

  • ½ hrnku kokosové mouky

  • ¼ hrnku rozinek


Postup:

  1. Namočíme kešu, alespoň na půl hodiny. Propláchneme a scedíme. Dáme do mixéru spolu s kokosovým mlékem, citrónovou šťávou, javorovým sirupem a vanilkou a rozmixujeme na hladký krém. Zakryté dáme chladit do lednice

  2. Nastrouháme mrkve najemno

  3. Do mixéru dáme vlašské ořechy a rozmixujeme. K ořechům přidáme datle, rozinky, citrónovou šťávu, vanilku, sůl, zázvor a skořici a rozmixujeme. Přesypeme k mrkvi. Přidáme kokosovou mouku a promícháme

  4. Mrkvovou směs velmi těsně upěchujeme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem. Na korpus namažeme kešu krém. Dáme chladit do lednice na několik hodin nebo na alespoň hodinu do mrazáku

  5. Ozdobíme například rozinkami, oříšky… a podáváme



 

Jím zdravě

Podporuji lokální dodavatele

Šetřím planetu pro další generace

Nakupuji ve Zdravíčku :-)



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


bottom of page