Tak tady je! Nepečený mrkvový dort mých snů. 10 základních surovin a 30 minut. Zdravý a výborný.
Suroviny:
Krém
1 ¼ hrnku kešu ořechů
½ hrnku tučného kokosového mléka
2 lžíce citrónové šťávy
4 lžíce javorového sirupu
špetka vanilky
Korpus
2 hrnky jemně nastrouhané mrkve (cca 3 větší nebo 4 menší mrkve)
2 hrnky datlí (nejlépe medjool datlí)
2 ½ hrnku vlašských ořechů
špetka vanilky
2 lžíce citrónové šťávy
špetka soli
½ lžičky skořice
¼ lžičky mletého sušeného zázvoru
½ hrnku kokosové mouky
¼ hrnku rozinek
Postup:
Namočíme kešu, alespoň na půl hodiny. Propláchneme a scedíme. Dáme do mixéru spolu s kokosovým mlékem, citrónovou šťávou, javorovým sirupem a vanilkou a rozmixujeme na hladký krém. Zakryté dáme chladit do lednice
Nastrouháme mrkve najemno
Do mixéru dáme vlašské ořechy a rozmixujeme. K ořechům přidáme datle, rozinky, citrónovou šťávu, vanilku, sůl, zázvor a skořici a rozmixujeme. Přesypeme k mrkvi. Přidáme kokosovou mouku a promícháme
Mrkvovou směs velmi těsně upěchujeme do menší dortové formy vyložené pečícím papírem. Na korpus namažeme kešu krém. Dáme chladit do lednice na několik hodin nebo na alespoň hodinu do mrazáku
Ozdobíme například rozinkami, oříšky… a podáváme
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comentarios