Výborný citrónový dort, který máte hotový do 20 minut.
Suroviny:
Na nepečený korpus
¾ hrnku jemných ovesných vloček
½ hrnku pekanových nebo vlašských ořechů
1 hrnek datlí (8-10) nejlépe medjool
1 lžíce kokosového másla (ne oleje)
Na krém
1 ½ hrnku kešu ořechů (namočených alespoň na 20 minut)
šťáva ze 2 citrónů
nastrouhaná citrónová kůra ze dvou chemicky neošetřených citrónů (nebo lžička sušené kůry)
2–3 lžíce javorového sirupu
2 lžíce kokosového másla (ne oleje)
špetka vanilky
Postup:
Namočte kešu ořechy do vody
Všechny suroviny na korpus dáme do mixéru a rozmixujeme
Natlačíme do menší dortové formy (17–19 cm), dobře upěchujeme, třeba skleničkou
Z namočených ořechů vylijeme vodu, přidáme citrónovou šťávu, polovinu nastrouhané kůry z citrónu, javorový sirup, kokosové máslo, vanilku a rozmixujeme na perfektně hladký krém. Podle potřeby můžete přidat případně lžíci citrónové šťávy nebo javorového sirupu
Krém uhladíme na korpus, ozdobíme druhou polovinou nastrouhané citrónové kůry a případně oříšky a dáme ztuhnout do lednice, alespoň na dvě hodiny
Tip:
Zkuste vyměnit citróny za limetky. Budete pravděpodobně potřebovat 3.
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comentarios