top of page
Veronika

Nejrychlejší zdravý oběd – celozrnné nudle s kvašeným zelím

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Tyhle těstoviny se u nás začnou vařit vždy, když na podzim uzraje první kvašené zelí, a frčí se na nich až do jara. Jsou tak super populární hlavně pro jejich super rychlost přípravy.


Zdravá rychlovka - špecle se zelím

Suroviny:

  • lžička olivového oleje

  • jedna velká cibule

  • sáček celozrnných nudlí (špeclí) nebo bramborové noky

  • hrnek kvašeného zelí

  • marinované tofu (nemusí být)

  • jarní cibulka nebo pažitka na posypání


Postup:

  1. Dáme vařit těstoviny dle návodu na obale. Vodu nesolíme, protože kvašené zelí obsahuje hodně soli

  2. Na oleji orestujeme cibuli (Můžeme přidat na kostičky nakrájené tofu)

  3. Scedíme těstoviny a přidáme je k cibulce. Vypneme ohřev a přimícháme kvašené zelí

  4. Ozdobíme jarní cibulkou nebo pažitkou


Tipy:

  • Tofu přidáváme také proto, abychom měli v jídle kombinaci celozrnných obilnin a luštěnin a tím získali kvalitní zdroj bílkovin. Pokud tomuto jídlu předcházela luštěninová polévka, můžeme tofu vynechat

  • Ráda používám červené zelí, jídlo je krásně barevné

  • A nezapomeňte na lžičku lněného nebo – dnes pro změnu – sezamového semínka. Moje kamarádka přidává podrcené vlašské ořechy



Nejlepší suroviny na jednoduché špecle se zelím si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page