Tyhle těstoviny se u nás začnou vařit vždy, když na podzim uzraje první kvašené zelí, a frčí se na nich až do jara. Jsou tak super populární hlavně pro jejich super rychlost přípravy.
Suroviny:
lžička olivového oleje
jedna velká cibule
sáček celozrnných nudlí (špeclí) nebo bramborové noky
hrnek kvašeného zelí
marinované tofu (nemusí být)
jarní cibulka nebo pažitka na posypání
Postup:
Dáme vařit těstoviny dle návodu na obale. Vodu nesolíme, protože kvašené zelí obsahuje hodně soli
Na oleji orestujeme cibuli (Můžeme přidat na kostičky nakrájené tofu)
Scedíme těstoviny a přidáme je k cibulce. Vypneme ohřev a přimícháme kvašené zelí
Ozdobíme jarní cibulkou nebo pažitkou
Tipy:
Tofu přidáváme také proto, abychom měli v jídle kombinaci celozrnných obilnin a luštěnin a tím získali kvalitní zdroj bílkovin. Pokud tomuto jídlu předcházela luštěninová polévka, můžeme tofu vynechat
Ráda používám červené zelí, jídlo je krásně barevné
A nezapomeňte na lžičku lněného nebo – dnes pro změnu – sezamového semínka. Moje kamarádka přidává podrcené vlašské ořechy
Nejlepší suroviny na jednoduché špecle se zelím si můžete nakoupit ZDE.
Comments