Tahle snídaně je super rychlá, super jednoduchá a super zdravá. Je to samozřejmě naprostá snídaňová klasika, kterou můžete vytvořit na desítky různých způsobů. Zkuste naši fermentovanou ovesnou kaši a už nebudete chtít žádnou jinou.
Věděli jste, že oves obsahuje jedinečnou kategorii protizánětlivých a srdci prospěšných sloučenin, které se nazývají avenanthramidy? Chrání arterie, snižují krevní tlak, snižují celkový cholesterol i LDL cholesterol. Kromě vysokého obsahu vlákniny v nich také najdete spoustu minerálů a vitamínů jako A, B1, B2, B6, D, E, kyselinu listovou a kyselinu pantothenovou.
A tady je základní recept na fermentovanou ovesnou kaši.
Suroviny:
hrnek jemných ovesných vloček (z celých vloček není vůbec tak dobrá)
hrnek vlažné vody
hrst rozinek
Postup: Večer nasypte do misky hrnek jemných ovesných vloček a zalijte hrnkem vlažné vody. Přidejte rozinky, promíchejte. Zakryjte ubrouskem a nechte do rána fermentovat při pokojové teplotě. Až se probudíte, bude kaše krásně sladká. Ráno můžete přidat oříšky, mleté lněné semínko, skořici a „cukr“ z datlí.
Tipy:
Rozinky můžete vyměnit za jiné sušené ovoce nebo úplně vynechat a ráno přidat ovoce čerstvé.
Pokud přidáte skořici nebo hřebíček, znásobíte obsah antioxidantů ve vaší snídani.
Pokud se nechystáte jíst kaši hned ráno, připravte ji do uzavíratelné sklenice a uchovejte v lednici.
Osobně nakupuji nejlepší suroviny na tento recept ZDE.
2500 výrobků a z toho bezmála 1500 položek v biokvalitě. Luštěniny, obiloviny, oříšky, semínka, sušené ovoce, ekologické čistící prostředky, přírodní kosmetika... To vše naleznete na CountryLife.cz.
Comments