top of page
Veronika

Nejlepší ovesná kaše

Aktualizováno: 12. 3. 2021

Tahle snídaně je super rychlá, super jednoduchá a super zdravá. Je to samozřejmě naprostá snídaňová klasika, kterou můžete vytvořit na desítky různých způsobů. Zkuste naši fermentovanou ovesnou kaši a už nebudete chtít žádnou jinou.


Ovesná kaše na vydatnou snídani

Věděli jste, že oves obsahuje jedinečnou kategorii protizánětlivých a srdci prospěšných sloučenin, které se nazývají avenanthramidy? Chrání arterie, snižují krevní tlak, snižují celkový cholesterol i LDL cholesterol. Kromě vysokého obsahu vlákniny v nich také najdete spoustu minerálů a vitamínů jako A, B1, B2, B6, D, E, kyselinu listovou a kyselinu pantothenovou.


A tady je základní recept na fermentovanou ovesnou kaši.


Suroviny:

  • hrnek jemných ovesných vloček (z celých vloček není vůbec tak dobrá)

  • hrnek vlažné vody

  • hrst rozinek


Postup: Večer nasypte do misky hrnek jemných ovesných vloček a zalijte hrnkem vlažné vody. Přidejte rozinky, promíchejte. Zakryjte ubrouskem a nechte do rána fermentovat při pokojové teplotě. Až se probudíte, bude kaše krásně sladká. Ráno můžete přidat oříšky, mleté lněné semínko, skořici a „cukr“ z datlí.


Tipy:

  • Rozinky můžete vyměnit za jiné sušené ovoce nebo úplně vynechat a ráno přidat ovoce čerstvé.

  • Pokud přidáte skořici nebo hřebíček, znásobíte obsah antioxidantů ve vaší snídani.

  • Pokud se nechystáte jíst kaši hned ráno, připravte ji do uzavíratelné sklenice a uchovejte v lednici.


Osobně nakupuji nejlepší suroviny na tento recept ZDE.


 



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page