Tohle je nejlepší fazolový hamburger! Je úplně úžasný! To musíte zkusit!
Suroviny:
1 hrnek uvařených velkých bílých fazolí
12 žampionů
1 lžíce mletých lněných semínek
1 lžíce lahůdkového droždí
1 lžička houbového koření
špetka chilli (podle chuti)
1 lžíce tmavé miso pasty
1 lžíce shoyu
2 lžíce rajčatového protlaku
1 střední cibule
3 stroužky česneku
1 lžička oregana
1/2 mahá (nebo mletého kmínu)
pepř
1/2 hrnku ovesných vloček
Postup:
Pokrájíme žampiony a dáme je restovat
Do mixovací nádoby dáme uvařené fazole, lněná semínka, lahůdkové droždí, houbové koření, chilli, shoyu, rajčatový protlak, oloupanou cibuli, oloupaný česnek, oregano, mahá a pepř a nakonec přidáme i orestované žampiony
Všechno rozmixujeme
Přidáme ovesné vločky a promícháme
Mokrýma rukama tvoříme hamburgery, které opékáme – na kvalitní nepřilnavé pánvi vymazané olejem – z obou stran do lehce zlaté barvy (Pokud takovou nemáte pánev, hamburgery lehce potřete olejem a upečte v troubě)
Tip:
Nepřidávám žádnou sůl, protože sůl už je v houbovém koření, shoyu i miso pastě. Pokud máte houbové koření bez soli, směs ochutnejte před tvarováním hamburgerů a případně dosolte. Ale se solí je třeba šetřit ;-)
Jím zdravě
Podporuji lokální dodavatele
Šetřím planetu pro další generace
Nakupuji ve Zdravíčku :-)
Comments