Děláme hodně pomazánek z luštěnin, ale tahle je top. A až se vám přejí, jen vyměníte bílé fazole za červené nebo za cizrnu. Jestli s luštěninami začínáte, použijte fazole adzuki, které nenadýmají.
Suroviny:
1 lžíce oleje
1 velká cibule
2 stroužky česneku
půl lžičky sušeného tymiánu
půl lžičky sušeného oregana
3 hrnky uvařených bílých fazolí
hrst vlašských ořechů
1/3 lžičky mahá nebo drceného kmínu
3 lžíce lahůdkového droždí
2 lžíce shoyu
Postup:
1. Namočíme vlašské ořechy do vody, aby byly téměř potopené.
2. Orestujeme cibuli a česnek na lžíci oleje. Přidáme tymián, oregano, mahá a ještě chvíli restujeme.
3. Smícháme ořechy, orestovanou cibuli, fazole, přidáme lahůdkové droždí a shoyu a rozmixujeme do hladka.
Tip:
Pokud nemáte příliš výkonný mixér, rozmixujte nejdřív ořechy s vodou a pak přidejte vše ostatní. V případě potřeby dolejte trochu vody.
Pomazánku můžete také použít jako dip k pečené zelenině a bramborám.
Nejlepší suroviny na nejlepší fazolovou pomazánku si můžete nakoupit ZDE.
zkusila jsem přidat trochu vařené brokolice a s čerstvým chlebíkem je tahle pomazánka kouzelná. Dcera jí baští i bez pečiva