top of page
Veronika

Nebesky dobré čokoládové sušenky

Aktualizováno: 21. 4. 2020

Konečně se to povedlo! Ani nevíte, jak moc jsem to tady slavila, když se konečně povedly takhle nebesky dobré sušenky.


Zdravé čokoládové sušenky

Upéct takhle dobré sušenky z másla, mléka, bílé mouky není žádné umění. Ale udělat je zdravé, celozrnné, bez másla... to je kumšt. A opravdu mou troubou prošlo hodně sušenek, dobrých sušenek, ale tyhle, tyhle konečně připomínají čokoládové cookies, které jsem jedla, když jsem žila v Londýně. To musíte zkusit. Mají jen jednu nevýhodu: přecpete se k prasknutí, protože nejde přestat jíst.


Suroviny:

  • 1 hrnek oříškového másla (já použila z lískových oříšků)

  • 1 hrnek datlového „cukru“ (to jsou vlastně usušené rozemleté datle)

  • 1 lžička vanilky

  • rostlinné mléko dle potřeby, cca 1/3 hrnku

  • 1 a půl hrnku celozrnné špaldové mouky jemně mleté

  • 1/5 hrnku kakaa

  • 1 lžička jedlé sody

  • 1/4 lžičky soli

  • cca 70 g hořké čokolády nakrájené na kousky


Postup:

V míse smícháme hrnek oříškového másla a dvě lžíce horké vody, aby s ním šlo lépe pracovat a přidáme asi 1/4 hrnku rostlinného mléka. Pořádně promícháme.


V jiné misce smícháme mouku, cukr, vanilku, kakao, sodu a sůl. Obě misky smícháme dohromady a přidáme čokoládu. Snadno ji nakrájíte v ruce přímo do misky. Přidáme mléko nebo trochu mouky dle potřeby. Vypracujeme rukama kompaktní těsto, ze kterého může vytvarovat kuličky, které na plechu rozmáčkneme do tvaru sušenek. Pečeme v troubě na 170° cca 15 minut.



Nejlepší suroviny na tyto báječné sušenky můžete nakoupit ZDE.



 


1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

1 commentaire


p.bednarova
03 déc. 2019

Čokoládové sušenky jsou naprosto úžasné. Moje dcerky je snedly během chvilky. Další den jsem musela dělat nové.


J'aime
bottom of page