top of page
Veronika

Luxusní krémová kukuřičná polévka

Aktualizováno: 15. 5. 2021

Tuhle polévku jsem strašně dlouho vylepšovala a pořád to nebylo ono. Až dneska. Dneska byla naprosto dokonalá, snědla jsem jí tolik, že jsem si ani nemohla dát druhé jídlo. Vlastně to chtělo jen malou změnu, vlastně dvě. Celé to zjednodušit, protože v jednoduchosti je přece krása. A taky vytáhnout pořádný mixér a nesnažit se to rozmixovat tyčovým mixérem.


Krémová kukuřičná polévka

Suroviny:

  • 2 cibule

  • 2 stroužky česneku

  • 1 lžíce oleje

  • 2 mrkve

  • 2 větší brambory

  • 1 1/2 hrnku kukuřice

  • 4 lžíce bílé nebo červené quinoy

  • 1 hrnek malých bílých fazolí

  • sůl a pepř dle chuti

  • 1/2 lžičky mahá

  • 1/2 lžičky červené papriky

  • špetka kurkumy

  • 1/2 lžičky oregana

  • zeleninový vývar

  • 2 velké hrsti vlašských ořechů

  • 4 lžíce lahůdkového droždí


Postup:

1. Namočíme vlašské ořechy do vody, aby byly téměř potopené.


2. Orestujeme cibuli na oleji. Za občasného míchání přidáváme mrkev na kostičky, brambory na kostičky, prolisovaný česnek – přidáváme, jak stíháme krájet. Zalijeme vývarem. Přidáme mraženou kukuřici, fazole, horkou vodou propláchnutou quinou a koření. Vaříme 15-20 minut.


3. Rozmixujeme ořechy. Polovinu polévky a lahůdkové droždí přidáme k ořechům a důkladně rozmixujeme. Nalijeme zpátky do polévky. Dochutíme solí a pepřem.


Pokud vaříme pro děti, šetříme solí a kurkumou a nepoužíváme pepř. Pro velmi malé děti použijeme jen rozmixovanou část polévky přímo z mixéru.



Nejlepší suroviny na lahodnou kukuřičnou polévku si můžete nakoupit ZDE.


 


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page